skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Uventet åpenhet

Uventet åpenhet fra forsvarets etterretnings-tjeneste kaster nytt lys over Utvik Senior-forliset. For mens Forsvaret tidligere har hevdet at det ikke var andre fartøy i forlisområdet, sier e-tjenesten nå at de ikke hadde full oversikt over all skipstrafikk i havområdet utenfor Senja.

Publisert 16.03.2004 20:10. Oppdatert 17.03.2004 08:14.
I den siste høringen som startet i Oslo i dag, vakte e-tjenestens åpenhet oppsikt. NRK-medarbeider Alf R.Jacobsen som sto bak Brennpunkt-programmet som førte til ny gransking, sier den nye erkjennelsen fra e-tjenesten øker troverdigheten til fiskere som så et fartøy og ukjente radarplott.

Ikke godt nok utstyr

Det var senior-rådgiver Olav Aune som kom med erkjennelesen av at Forsvaret ikke hadde et godt nok radar- og lyttesystem for å holde øye med alt av båt-trafikk. Særlig i dårlig vær kunne fartøy ta seg inn uten å bli oppdaget, særlig hvis de unngikk å bruke samband og gikk sakte.

Observerte fartøy

Et annet viktig moment som kom fram i høringen tirsdag, er at et Orionfly observerte et vestlig fartøy på Grimsbakken utenfor Senja om formiddagen ulykkesdagen. Det samsvarer bra med det fiskere mener, nemlig at det var en tråler der.

Og i rapporten fra kommisjonen i april vil et radarplott gjort av radaren på Hillesøy bli omtalt. Det framkommer i en politi-logg og viser at et ukjent ekko ble fulgt en halvtime etter midnatt ulykkesnatten.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no