skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Thor Erdahl neste års festspillkunstner

Kabelvåg-kunstneren Thor Erdahl blir neste års festspillkunstner.

Publisert 28.06.2002 12:13. Oppdatert 28.06.2002 15:04.
- Jeg er allerede i gang med å spenne opp et syttitalls lerretter, sier Erdahl til NRK-Troms. Erdal blir hovedutstiller under neste års festspill.
- Erdahl er en spennende kunstner jeg har fulgt i mange år. Han er en ung voksen mann som jeg er svært glad for ha fått til festspillene, sier FINN-direktør Inger Anne Utvåg.
Erdal er født i Kabelvåg i 1951. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo.

Nye malerier

Thor Erdahl sier at han tar sikte på å vise fram nye malerier og grafiske arbeider når han nå får anledning til å være hovedutstiller under neste års festspill i Nord-Norge. Han regner ikke med å legge opp til noe bestemt tema, eller noen rød tråd for arbeidene som skal stilles ut. Derimot innbyr arealet i Galleri Nord-Norge til å eksperimentere med størrelser, såvel i høyde som i bredde.
-Kort sagt gleder jeg meg til å gå i gang med arbeidet, sier neste års festspillkunstner Thor Erdahl fra Kabelvåg.

Modig

I sin presentasjon betegnet festspilldirektør Inger Anne Utvåg neste års hovedutsiller som en modig kunstner som har gått egne veier og som i hele sin kunstnerkarriere har vært trofast mot Nord-Norge. Erdahl har ikke bare valgt å bi i landsdelen, han har også bygget opp sitt eget atelier i Kabelvåg. Et av de fineste utsmykninger utført av Erdahl er Bodø Lufthavn, ifølge festspilldirektør Utvåg.Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no