skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Får ikke ha skoene i fred i festspillbyen

Ungkunster Rudi Nilsen har en bønn til det feststemte publikummet i Harstad; - La skoan stå! Natterstid blir det utført hærverk på kunsten hans.

Publisert 25.06.2002 22:26. Oppdatert 26.06.2002 08:07.
Rudi Nilsen vil ha skoene i fred
I løpet av natt til søndag ble det utøvet hærverk på hans sko-kunstverk FORUM på torget I Harstad.
– Det er neppe gjort i ond hensikt, men helst av et festtemt publikum på vei hjem en sen nattetime uten at de har vært helt klar over hvilke skader de har påført kunstverket, sier ungkunstner Rudi Nilsen, til festspillenes nettsider.
-Jeg hadde helst sett at folk la igjen skoan i stedet for å gå løs på skoskulpturen, sier Nilsen som innrømmer at skadeverket egentlig ikke kommer helt overraskende på han.

Skuffende

-Det står jo midt på torget der alle må passere enten de skal hit eller dit. At enkelte må ta og føle på den er forståelig, men å bryte i stykker deler av inngjerdinga og rive ned sko, er både skuffende og irriterende, sier ungkunstneren. Han er nå godt i gang med
tvillingskulpturen.

Fotoceller

Ved hjelp av tolv fotoceller, sensorer, ved alle inn og utfartsveier av torvet ­registrerer Nilsen antall mennesker og hvor de beveger seg.
- Denne informasjon blir behandlet av et dataprogram ­som gir meg koordinatene for skulpturene, hvilken retning de svinger og hvor tykke eller tynne de blir. Det bygges litt hver dag. Det som bygges vil være basert på gårdagens målinger, derfor vil generelle aktiviteter på torvet og i sentrum være med på å bestemme hvordan "Forum" beveger seg, sier Nilsen.

Pølse

Selve skjellettet består av kamstål og er plassert midt på torvet i Harstad. Koordinatene fra dataprogrammet vil danne en "pølse" som vokser opp av bakken, for så å bøye seg i den retning flest mennesker beveger seg. "Pølsen" skal kles med sko som samles inn..
Hittil har Nilsen nesten bare mottatt positive tilbakemeldinger. Det vil si enkelte har ikke helt skjønt hensikten med å ødelegge helt brukbare sko som ved normalt bruk ville ha holdt i mange år.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no