skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil ha ny gransking

De pårørende er letta etter at motoren og vrakdeler fra fiskebåten "Utvik Senior" er funnet utenfor Senja etter nesten 25 år.

Publisert 26.04.2002 09:13. Oppdatert 26.04.2002 11:26.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Karstein Fredriksen mista sønnen sin da fiskebåten forliste under mystiske omstendigheter vinteren 1978. Tilsammen ni mann omkom i forliset. Fredriksen krever nu en ny gransking.

Ny teori om havariet

Det var 17.februar 1978 at den 90-fot store fiskebåten "Utvik senior" var på vei inn fra fiskefeltet nordvest av Senja. Båten kom aldri til Steinfjord der den skulle levere. Vrakrester ble funnet og ni mann omkom. Sjøforklaringa den gang konkluderte med at båten måtte ha gått på et skjær eller at det hadde skjedd feilnavigering. Dette slo Karstein Fredriksen og de andre pårørende seg aldri seg til ro med. De trodde båten var blitt knust i en kollisjon med et annet fartøy. Akkurat denne teorien kan få nytt liv etter at motoren og andre vrakdeler, tirsdag denne uka ble funnet på 35 meters dyp, på åpent hav, fire nautiske mil utenfor Senja.

"Utvik senior"

Granskes på nytt

Det var en gruppe fra NRK-programmet Brennpunkt om bord i dykkerfartøyet KNM Tyr som gjorde funnet. Alf R. Jacobsen er prosjektleder for NRK. Han har jobbet med denne saken i fire år og hevder at havarikommisjonen den gang tok feil da de konkluderte med at båten hadde gått på grunn.

Etter de nye funnene mener han at hendelsen må granskes på nytt. Fredriksen og Jacobsen får støtte fra formann i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no