Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Økte ledelsen

Tromsø Idrettslag topper i Tippeligaen fem poeng foran Rosenborg. Søndag ble Fredrikstad sendt hjem med null poeng fra Alfheim. Det er morsomt å spille på TIL, sier lagkaptein Steinar Nilsen.

Publisert 20.06.2004 21:07. Oppdatert 22.06.2004 08:09.
SE OGSÅ:
ALT OM:
I en kamp hvor Tromsø dominerte 1. omgang og leder 2 - 0 fikk Fredrikstad mål etter 1 minutt av siste omgangen. dermed slapp Tromsø bunnlaget inn i kampen og etter 70 minutter utlignet Marcus Ringberg. Men en scoring av Peter Kovacs reddet tre poeng og dermed kan "Gutan" ta ferie som serieleder.

Per-Mathias Høgmo mwntw 1. omgang er en årets beste og er svært fornøyd med å gå til ferie med tabelltopp. (Foto: NRK)

-Ikke sambafotball i hver kamp

Tromsøtrener Per-Mathias Høgmo var fornøyd etter kampen. Vi spilte en god kamp, sa han og fortsatte med å påpeke at publikum ikke kan forvente sambafotball i hver kamp. Høgmo mente det beste laget vant og skrøt av KoOvacs som avgjorde kampen. Høgmo nok en gang klar beskjed om at det ikke er aktuelt å selge Kovacs før en erstatter er på plass.

Vil ikke snakke om klubbskrifte, i dag skal jeg bare glede meg, sier matchvinner Peter Kovacs. (Foto: NRK)

- gleder meg

Etter kampen var det en smilende Peter Kovacs i garderobwen. Han ville ikke snakke om abdre aktuelle klubber. - I dag skal jeg glede meg over seieren og vil ikke snakke om hvilke andre klubber han kan tenke seg å spille for. Kovacs og Årst kriger mot tre motspillere, Årst headet tilbake til Kovacs og han skjøt hardt i mål fra omlag 25 meter.

Fredrikstad for feige

Knut Thorbjørn Eggen var skuffet etter tapet. Første omgan var rett og slett for dårlig fra vår side, sa Eggen. Vi fungerte ikke kollektivt i forsvar og Tromsø fikk score to mål. Etter pauswen kom vi inn i kampen, men vi klarte ikke å stå løpet ut, sa fredrikstadtreneren. Han mener laget er i en positiv trend og sier de skal bruke fotballferien til å legge strategien for å være med i Tippeligaen også i neste sesongen.

Artig vår

Tromsøs lagkaptein Steinar Nilsen forklarte 1. omgangen med at spillerne er slitene. Tett kampoppsett og en vår med mye fokus har tæret på kreftene, mener Nilsen. - det har vært en vanvittig morsom vår og vi føler fotballstemninga i byen, sa han. Nilsen mener det ikke er noen grunn til at Tromsø ikke skal kjempe i toppen når det hele skal avgjøres til høsten.