skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Skjøt mens offeret flyktet

Flere av vitnene i drapssaken i Kautokeino hevder at de så tiltalte skyte offeret mens han flyktet.

Publisert 23.09.2004 16:29.
Av Kim Nystøl

Påstanden om at den tiltalte 23-åringen skjøt Aslak Samuel Henrik Kemi i selvforsvar stemmer dårlig med utsagn fra en rekke vitner. Flere av de 25 vitnene har i retten hevdet at de så tiltalte skyte mens Kemi flyktet. Likevel er det mye usikkerhet om detaljene drapsnatta.

Så skuddene

Flere av vitnene som var tilstede, har sagt at de så tiltalte i slåsskamp med Kemi. De så også Kemi løpe fra det som skjedde, og mot huset, og de så tiltalte løfte pumpehagla og avfyre skudd mot Kemi. Dette svekker saken til forsvareren, som mener tiltalte skjøt i selvforsvar.

Men det er likevel en del motstridende forklaringer. Det dreier seg særlig om tiltalte og offeret faktisk slåss om kontrollen over hagla, slik noen har hevdet, eller om den lå på bakken. Men det at så mange vitner sier at Kemi flyktet, kan bli avgjørende.

– Spriker

Forsvarer Trygve Staff legger vekt på at vitenene ikke er enige:

– Vitneførseleen har spriket i mange retninger. For min egen del er jeg glad jeg ikke skal fastslå hva som har skjedd. Vitnene snakker mot hverandre og delvis mot seg selv. Vanskelig om ikke umulig å få et entydig bilde på hva som faktisk skjedde, sier Staff.

Aktor Lars Fause er uenig:

– Jeg har fått svar på de spørsmålene jeg hadde, og jeg vil tro saken er opplyst så godt som overhodet mulig, sier Fause. Han tror vitneforklaringene vil veie tungt.

I morgen er det prosedyrer i saken. Strafferammen er mellom 6 og 15 års fengsel, og aktor har gitt signaler om at han ønsker en streng straff. Forsvareren vil etter alt å dømme be om full frifinnelse av tiltalte.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM DRAP I FINNMARK

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no