skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Hevder han skjøt i nødverge

23-åringen som er tiltalt for drapet på Samuel Aslak Henrik Kemi i Kautokeino i fjor, husket svært lite av hva som skjedde drapsnatta. Likevel sa han seg ikke skyldig.

Publisert 20.09.2004 16:26.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Kim Nystøl

Den tiltalte 23-åringen erklærte seg ikke skyldig i begge tiltalene da saken mot ham startet i dag. Deretter begynte han å fortelle om forholdet mellom ham og Kemi. De skal tidligere ha vært i klammeri med hverandre. Blant annet skal Kemi ha truet ham på livet med en kniv våren 2000, og deretter skal tiltalte ha fryktet Kemi.

Bråket startet dagen før

Tiltalte fortalte også at det var bråk mellom de to dagen før drapet. Blant annet skal Kemi ha knust et glass i ansiktet på ham ved en lokal pub på kvelden. Kort tid senere, skal Kemi og to kamerater ha banket ham opp utenfor puben.

Deretter fortalte tiltalte at han og tre kamerater bestemte seg for å dra til Kemis hjem, for å banke ham opp. Da de stod på utsiden av huset, ble to skudd avfyrt, det ene like over hodet på tiltalte. Det Kemi som skjøt skuddene, og deretter plasserte han pumpehagle mot hodet til tiltalte. Tiltalte sa i retten at han var sikker på at han skulle dø.

Deretter skal en tredje person ha slått ham ned med en spade. Han forklarte at det svartnet for ham, og mer husker han ikke fra den kvelden, verken fra slåsskampen, eller skuddene som falt.

Han skal ha våknet i sin egen bil dagen derpå et stykke fra åstedet, tilgriset i blod, uten å vite hva som hadde skjedd. Da ringte han til politiet, som hentet ham like etter.

Vitner skal forklare seg

Aktor i saken, statsadvokat Lars Fause sa i går om at det ikke var tvil om at 23-åringen er skyldig. Han sa i retten i dag at det ikke kom frem noe nytt etter tiltaltes forklaring, og at vitnene derfor blir de viktige aktørene i denne saken.

I dag har det kun vært sakkyndige vitner i retten. Flere av de som var tilstede da Kemi ble drept, begynner å vitne i saken i morgen.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM DRAP I FINNMARK

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no