SkilleAlt om Petter Solberg m/bildeSkilleAlt om FFK m/bildeSkilleNett-tv m/bildeSkille - slutt
Toppbanner NRK Østfold Programmer 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østfold > Programmer NRK Østfold Sist oppdatert 14:22
 

Raksting i formiddagssendingen

Halvor Haugen er programleder for NRK Østfolds formiddagssending. Til høyre dyrlege Hermod Nilsen, som er en populær gjest hos lytterne. Foto: Ketil Strebel, NRK
Halvor Haugen er programleder for NRK Østfolds formiddagssending. Til høyre dyrlege Hermod Nilsen, som er en populær gjest hos lytterne. Foto: Ketil Strebel, NRK
Halvor Haugen er fra starten av januar i år den nye stemmen i NRK Østfolds formiddagssendinger. 24-åringen liker tempoet i sendingen, for da får han tid til å prate med folk.

Publisert 04.01.2006 22:25. Oppdatert 19.01.2006 18:27.
SE OGSÅ:
Av Rainer A. Prang

Halvor Haugen heter NRK Østfolds nye stemme i formiddagssendingene. Han vikarierer i en periode for Hans Jørgen Olsen i hans sykefravær.

Haugen er ikke ny i NRK sammenheng, og har jobbet blant annet med fjernsyn, radio og nett, til og fra siden 2001.

Fra Rakkestad

Halvor er født og oppvokst i Rakkestad.

Hunder med frykt for nisser og små jenter i skjørt var et av temaene da Nilsen og Haugen, innviet dyrlegepraten i 2006. Ill.foto: NRK
Som 16-åring flyttet han til Sarpsborg for å gå på videregående skole, og senere ble det Oslo.

- Jeg har tatt journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo, og har bachelorgrad med musikk som påbygning, sier han.

Halvor spiller mye musikk også på fritiden sin, og er aktiv i et band på tangentinstrumenter. Han spiller også el-gitar og klassisk gitar.

Hund med nissefrykt

Familien Haugens hund er redd for nisser.

Selv når en liten figur står utkledd i nissedrakt blir hunden skvetten, forteller Halvor.

- Derfor var det veldig fint at dyrlege Hermod Nilsen var gjest i studio i min første sending. Da fikk jeg luftet dette med familiehundens nisse-frykt, sier Haugen.

Hermod Nilsen, som dukker opp titt og ofte i NRK Østfolds formiddagssendinger, hadde en teori om at Haugen-familiens hund hadde hatt en traumatisk opplevelse med en nisse som valp.

Selv betrodde Hermod lytterne at hans egen hund er redd for små jenter i skjørt, og at han biter når han blir skvetten av småjentene.

NRK P1 har mer enn 1,5 millioner lyttere daglig, og formiddagssendingene har et stort potensiale. Foto: NRK

Får tid til å prate

Formiddagssendingene er på mange måter selve "Østfold-radioen" for mange lyttere.

I programmene kommer NRKs lyttere under huden på mange mennesker reporterne treffer i fylket, og små og store begivenheter presenteres i sendingene.

- Jeg liker formiddagssendingen veldig godt, både å høre på og å være programleder der, sier Halvor.

Haugen mener tempoet i programmet gjør at han får god tid til å snakke med folk, og sier han får fordypet seg i hva de han snakker med står inne for og holder på med.

NRK P1 har over 1,5 millioner lyttere hver eneste dag, og det er et potensiale for enda flere radiolyttere på formiddagstid.

"Pusset opp" i 2005

1. februar i 2005 var en merkedag på NRK P1. Da ble formiddagssendingen utvidet med en halv time, og varer fra klokken 1100 til 1300.

Folk liker å høre distriktsradio, og ferske undersøkelser bekrefter at folk liker å høre programmer om og fra distriktet der de bor.

Egil Nodengen, stassjonssjef ved Fredrikstad trafikkstasjon, er blant de faste gjestene i formiddagssendingene. Foto: NRK

Lytternes brev

I NRK Østfolds formiddagssendinger får lytterne "luftet ut" tankene sine gjennom lytterbrev.

Det er nemlig satt av tid til leserbrev fra lytterne hver eneste dag mandag til fredag, så fort det kommer inn henvendelser.

Folk kan ringe inn sine tanker, frustrasjoner eller meninger til 69 38 49 49. Der står det en telefonsvarer som vi leser av hver eneste dag. Det som har kommet inn presenteres litt før klokken 1200.

Lytterbrevene bør ikke være over to minutter. Blir brevene svært lange, blir de redigert ned.

God musikk og lokalt stoff

Tirsdag fylles som vanlig med med Byttebod, onsdager er dyrlege-Hermod på plass og trafikk med Egil Nordengen hører med i sendingene.

Også hverdagspsykologi, forbrukerstoff og advokathjelp er å høre hos NRK Østfold i tiden fra 1100-1300.

Torsdagene er det satt av god tid til reportasjer fra hele fylket.

Fredager fylles med "Helt rekti" frem til 1200.

- Jeg gleder meg, og skal gjøre det jeg kan for at NRK Østfolds lyttere skal få det de er vant med i de ukene jeg sitter i programlederstolen, og kanskje også noen overraskelser, sier Halvor Haugen.


 

Østfold

Nyheter fra Østfold finner du her:

 
10 SISTE NRK ØSTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no