skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58
KONTAKT OSS
NRK Nordland
Jernbanevn. 100
8038 Bodø
Tlf: 75 50 57 00
Faks: 75 50 57 55
Distriktsredaktør:
Tone Kunst
E-post:
 

Støtte til Elverum

Halldor Skard
Halldor Skard
Ken Roar Elverum, som fikk sparken etter å ha kritisert daværende landslagssjef Trond Jøran Pedersen, får Halldor Skards fulle støtte.

Publisert 09.01.2002 14:35. Oppdatert 09.01.2002 14:50.
Ken Roar var det de kalte illojal da han sa at Trond Jøran Pedersen ikke hadde fulgt med i utviklingen. Men han hadde jo helt rett, det var feil av Norges Skiforbund å gi ham sparken, sier førsteamanuensis Halldor Skard til NTB.

Rett fokus

- Det takker jeg for, men har lagt den saken bak meg. Nå må jeg ha fokus på de rette tingene for å klare oppgaven jeg er satt til, sier Elverum til NTB. Skard hadde selv et nært og suksessfylt samarbeid med Pedersen fra 1992-95, blant annet da Espen Bredesen tok OL-gull på Lillehammer og vant hoppuka i 1993/94-sesongen. Skard tar Elverums parti i oppsigelsessaken. Det kan gå galt for Ken Roar denne gangen, tre måneder er ikke lang tid til å gjøre store endringer i hopp. Men hvis han får alle til å samarbeide, og Trond Jøran til å holde kjeft, kan det gå. Pedersen har en egen evne til å kaste seg inn i debatten når folk ligger nede, sier Skard.

Intrigemaker

Trond Jøran har kalt meg en intrigemaker. Jeg mener han er langt verre enn meg, for jeg prøver i hvert fall å komme med noe konstruktivt for å få hoppsporten på beina igjen, fortsetter han. Skard mener Pedersen kommer med sine stadige medieutspill fordi skiforbundet ikke lenger vil ha noe med ham å gjøre, men legger til at Pedersen var en svært dyktig trener med spesielle egenskaper. Spesielt det å gi unge hoppere trygghetsfølelse foran skiflygingsrenn. Der var han sterk, mener Skard. Hopplandslaget har reist til Lillehammer for å trene. Landslagshopperne minus Morten Solem er på plass. Håvard Lie og Lars Bystøl er også med. Bystøl har vunnet de fire siste norgescuprennene, minner Ken Roar Elverum om. Bystøl er en del av Kollenhopp-teamet, der Elverum selv er koordinator.

Siste saker:

 
10 SISTE NRK NORDLAND
10 SISTE SPORT FRA NRK.NO
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no