Av
Egil Torheim og
Ingvil Teige Stiegler
Se bildene av sommermenyen!
For et vellykket resultat er det en fordel å marinere fileten. Bruk da en blanding av rødvin, olje, cayennepepper og litt finhakket løk. La den stå i blandingen natten over i kjøleskap.
Når kjøttsaften pipler...
Når du griller biff er det viktig å være oppmerksom. Ta gjerne kjøttet av grillen og la det hvile før du fortsetter. Snu ofte eller bruk det klassiske trikset om at når kjøttsaften pipler opp i kjøttet snur du fileten, og når det pipler kjøttsaft opp på motsatt side er biffen medium stekt. Det tar ca 12-15 minutter å grille en slik filet.
Urtesmør i stedet for saus
Til hestebiff serverer du poteter etter eget ønske. Broccoli eller blomkål passer utmerket, og i stedet for en saus passer det godt med en klatt urtesmør som du legger over biffen når du legger den på tallerken. Vi brukte ramsløksmør, et produkt du i alle fall får kjøpt i Norheimsund og Øystese.