skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Grillet hestebiff

Hestebiff er noe av det møreste kjøttet du kan spise. Billig er det også sammenlignet med f.eks storfe og lam.

Publisert 06.08.2004 10:33. Oppdatert 06.08.2004 13:40.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Se bildene av sommermenyen!

For et vellykket resultat er det en fordel å marinere fileten. Bruk da en blanding av rødvin, olje, cayennepepper og litt finhakket løk. La den stå i blandingen natten over i kjøleskap.

Når kjøttsaften pipler...

Når du griller biff er det viktig å være oppmerksom. Ta gjerne kjøttet av grillen og la det hvile før du fortsetter. Snu ofte eller bruk det klassiske trikset om at når kjøttsaften pipler opp i kjøttet snur du fileten, og når det pipler kjøttsaft opp på motsatt side er biffen medium stekt. Det tar ca 12-15 minutter å grille en slik filet.

Urtesmør i stedet for saus

Til hestebiff serverer du poteter etter eget ønske. Broccoli eller blomkål passer utmerket, og i stedet for en saus passer det godt med en klatt urtesmør som du legger over biffen når du legger den på tallerken. Vi brukte ramsløksmør, et produkt du i alle fall får kjøpt i Norheimsund og Øystese.

LENKER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no