|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
Brun kraftRåvarer til ca. 2 1/2 liter kraft: Publisert 07.02.2002 10:31. 2 kg bein og avskjær av storfe og kalv
(evt. lammebein istedenfor - til lammeretter).
100 g gulrøtter
150 g løk
60 g sellerirot
100 g tomatpuré
4 liter vann
1 laurbærblad
1 ts hel svart pepper
1/2 ts timian
1 hvitløkfedd
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bruk gjerne varmluft om du har.
Kutt beina i ca. 5 cm store stykker og ha dem sammen med avskjæret i en langpanne. Sett så det hele i stekeovnen. Rør regelmessig slik at beina får en jevn brunfarge.
Mens beina står i ovnen, renser du grønnsakene og kutter dem i grove biter. Bland tomatpuré med ca. 3 dl vann og tilsett dette sammen med grønnsakbitene når beina har fått en pen brunfarge.
Fortsett bruningen til tomatpuréen også er blitt brun. Følg godt med slik at ingrediensene ikke blir brent. Ha evt. litt mer vann i pannen hvis bunnen blir helt tørr.
Når alle ingrediensene har fått en pen brunfarge, heller du alt sammen over i en passende kjele og fyller på med vann. Gi så det hele et oppkok og fjern det skummet som flyter opp med en øse.
Tilsett krydderne og kok kraften på svak varme i 3-4 timer.
Sil kraften og avkjøl den. Fjern evt. fettlokket som danner seg på toppen. Oppbevart i kjøleskap holder kraften seg i 2-3 dager. Del den gjerne i passende porsjoner og frys den ned.
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|