Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Upunkt på Banked: Tid for video
Upunkt med videoteam kjører Banked Series sammen med proffene! Etter trening fredag, var det konkurranse lørdag i Hemsedal. For sent å trekke seg...

Det har kommet 25 centimenter pudder i bakken. Det er ikke bra for Banked slalomløypa. Alle smører som korrupte TV-sjefer. Skal du vinne racet, må du punge ut for den feteste smøringen. Jeg kjører med eliten, men smører som en blind ku med melkespreng.

Et dyr som ikke bremser

Løypa er tøff nok og jeg vil ikke ha noe mer fart, men det sier jeg ikke til noen. Når jeg står klar til å trekke meg ut fra start, akkurat som på TV, blir det en forsinkelse. Ojojoj... Jeg er dritnærvøs for å falle. Klarer ikke velge om jeg skal være katt eller kongeørn i løypa. Jeg driter i alle dyrene og bestemmer meg for å ikke bremse. Gjøre hva som helst, bare ikke bremse. Alle flirer og synes det er gøy å kjøre. Jeg er visst den eneste som er seriøs.

Jeg i farta

De neste 56.41 sekundene er helt fantastiske. Tipsene fra proffene går som et mantra i hodet. Jeg kutter port etter port i hyperspeed. Bremser ikke noen steder og ligger på skjæret der det trengs. Jeg er jo helt rå! Jeg krysser målstreken med lårene fulle av melkesyre... Har ikke falt og er kjempefornøyd. Jeg ligger på sisteplass, men det gjør ikke noe, for det var dritgøy å kjøre. Jeg er den eneste journalisten som har kjørt med proffene. De er imponert og jeg vokser meg kjepphøy i heisen på vei opp til start. På tide å intervjue et par av mine likemenn. Yessir!

Folk i farta

Ernst Christian Thue gnir inn sålen med en porøs klump på størrelse med en vinkork. ”Denne smørebiten koster nesten tusen kroner”, sier han. Ernst ligger på 2.plass etter kvalifiseringen. Teknikken hans er bra nok, så det er glien som vil være avgjørende. Smøringen pulveriseres på den svarte sålen på brettet hans. Jeg veiver med kamera, intervjuer og fleiper om dop. ”Halvparten på sålen og resten i nesa? Er det sånn du får fart på det?” Alle ler og det er tullestemning. De supersøte jentene gir noen supersøte intervjuer før de setter utfor. De utenlandske guttene skal være i Hemsedal hele uken for å kjøre mer, og alle liker "Nårwei". Det er gøy å snakke med folk, og jeg glemmer å skru på kameraet.

Premieutdelingen er uhøytidelig. Nike deler ut puddertur med helikopter til vinnerne. Alle snakker om festen. Jeg får et intervju på sparket med den franske gutten som vant herreklassen. ”So are you going to the party?”, spør han. Gjett om!

Av Fritjof Krogvold, NRK Upunkt
Redigering, video og tilrettelegging for nett: Morten Skogly, NRK Upunkt


Publisert 12.02.2002 22:37 - Oppdatert 13.02.2002 10:50


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no