Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Bli "Banked" i Hemsedal!
Ta rotta på Terje Håkonsen og Tor Bruserud? Endelig får vi muligheten til å kjøre mot proffene, og det skjer allerede til helga i Hemsedal!

- Jeg faller ikke...neida!
Jeg tror jeg ligger i nesten 150 raske på snowboardet mitt, rekker å rope ”WrooomHade!” til snowboardstjerna Terje Håkonsen og boardercross vinner Tor Bruserud der jeg fiser forbi dem ned fjellet og opp en 5 meter høy dosering. Føler meg helt kake i lårene av trykket fra sentrifugalkraften. Jeg myser aggressivt mot mål og ser i samme slengen utover Hemsedal dekket av funklende nysnø. Okei, det var bare en drøm, nesten - vi skal nemlig kjøre mot proffene! Til helgen får vi lov!

Fra Mt.Baker til Hemsedal

Hemsedal har vært arena for flere store snowboardbegivenheter de siste årene. Til helgen skal de være vertskap for en gammel populær gren som vi velger å oversette til ”dosert storslalom”. Det skal bli moro, og riktig så slitsomt. Banked slalom er det amerikanske navnet fra opprinnelsen på rennet i Mt.Baker tilbake til 1985. Mt. Baker var en av de få anleggene som tillot snowboard, og da alle alpinentusiastene som pleide gjeste anlegget satt hjemme å så et verdenscuprenn på TV, fikk snowboarderne holde konkurranse i anlegget.

Tenk å dele heis med Terje

Hopp og porter er fett!

Løypa består av porter som man passerer som vanlig, men for å gjøre turen mer vrien har man spedd på de naturlige kulene og gjerne måkt opp noen feite doseringer så sentrifugalkraften skal ta over der kantgrepet vanligvis må til. Denne bruken av terrenget skal visstnok gjøre hele den i utgangspunktet litt leie alpine grenen så morsom at folk som vanligvis skyr porter og digger hopp skulle syntes det var fett. Til og med (og her har vi ham igjen) Terje Haakonsen har kjørt og vunnet dette rennet i Mt.Baker. Det ene året vant han fakie.

Upunkt er der

Spis gjerne snøen i Hemsedal
Upunkt skal filme litt og lage noen billedgallerier fra rennet som vi legger ut søndag og mandag. Vi har til og med meldt oss på, for selv premiene er høye, har det vært åpen påmelding for alle, uansett hvilket nivå man er på. Vi skal med andre ord kjøre samme løype, sammen med og under de samme forhold som bl.a. worldcup vinner i boardercross; Tor Bruserud. Nå er det forresten fullt, men du kan komme å se bildene på mandag, og krysse av i kalenderen så du får meldt deg på til
neste år.

Av Fritjof Krogvold
Tilrettelagt for nett av Amund Simensen, Upunkt



Publisert 07.02.2002 12:50 - Oppdatert 12.02.2002 22:11


hvit pixel 1 x 1
SE OGSÅ:
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no