Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Upunkt på Banked: Oppvarming
Kraftig vind stoppet prøvekjøringa.
Kraftig vind stoppet prøvekjøringa.
Blæh-vær og trening før lørdagens konkurranse i Banked Slalom i Hemsedal. Proffene tester løypa først, de store doseringene ikke blitt slitt og humpete ennå.

På vei opp heisen ble jeg litt umotivert. Tåka hang tjukt og det snødde tett. Sikten var med andre ord elendig og noen påskesol-lignende bilder kunne vi bare glemme å få. Men forholdene er bedre enn jeg trodde og på start var det hyggelig likevel.

Vinnertips!

Et par deltakere forsøkte finne de raskeste linjene gjennom de til sammen 11 store doseringene ned den 450 meter lange løypa. Jeg dro meg ut i løypa etter en litt vinglete tysker, og hadde følelsen av å ligne en vettskremt kråke i storm, mer enn en habil brettracer.

Heisene stengt

Noe måtte gjøres, så jeg dro fortvilet opp på start og hvor jeg traff redningen. Ernst Christian Thue (28) er den som har høstet flest NM-gull på snowboard. 14 pokaler har han på hylla. Straks Ernst så at jeg hadde på meg startnummer skjønte han at jeg også trengte noen tips. ”Gå inn høyt i doseringen, og kutt ned mot porten”. Dritbra! Jeg tok noen sikkert helt ubrukelige bilder og deretter kom skipatruljen og sa at heisen var stengt. Snøfnuggene pisket i tåkestormen og det blåste liten storm.

Hare eller skilpadde?

Nede på registreringskontoret ramlet det inn med deltakere. Mange hadde ikke engang fått noe trening men syntes ikke bry seg om hvilken plass de skulle få. Det gjorde imidlertid jeg. Jeg ville ikke ha siste plass. Da måtte jeg kanskje imitere noe annet enn en kråke i løypa, så jeg bestemte meg for å ha dette som det viktigste spørsmålet i intervjuet med de andre deltakerne. Hvilket dyr er best å være? Dette hadde alle tenkt på, og vi fikk noen veldig bra svar!

Av Fritjof Krogvold, NRK Upunkt
Redigering, foto og tilrettelegging for nett: Morten Skogly, NRK Upunkt


Publisert 12.02.2002 21:39 - Oppdatert 13.02.2002 11:47


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no