skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_profilar_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002 > Profilar

Anders Aukland

Norges beste langrennsløper denne sesongen har 7.plass som bestenotering i et mesterskap, men i år har Anders Aukland definitivt fått sitt gjennombrudd i verdenscupen.

Publisert 06.02.2002 17:46.
Aukland etter 2.plass på 50 km i Holmenkollen i fjor.
Aukland står oppført med seier i alle tre klassiske verdenscuprenn før OL.

Han vant riktignok ikke jaktstarten i Val di Fiemme, der man går en del klassisk og en del fri teknikk, men også der havnet han på pallen, bare noen tideler bak Thomas Alsgaards 2.plass. Han reiste til Salt Lake med bare en mann foran seg på verdenscuplista, det svenske håpet Per Elofsson.

Gullhåpet sier selv at målet hans er å komme på seierspallen, og mener at klassisk-femmila er hans beste sjanse. Forventningene til Aukland er store etter prestasjonene hittil i år, men løperen selv har vist at han er god under press. Hans siste renn før OL var 30 km fellesstart i Val di Fiemme, og der la 29-åringen hele feltet bak seg da målstreken var innen rekkevidde.

Mer enn langrenn står i hodet på Aukland. Han tar hovedfag ved Norges Idrettshøgskole og har en imponerende merittliste fra andre idretter enn langrenn:
14 medaljer fra NM i friidrett, gull i nordisk mesterskap i hundekjøring (i tillegg til tre NM-gull), NM-seier i vintertriathlon (løp, sykkel, ski) og kongepokal i duathlon (løp og sykkel).