skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Bare Bjørndalen får gamble

Ole Einar Bjørndalen er den eneste av Norges fire stafettløpere som får lov til å gamble på siste etappe i onsdagens OL-stafett. De tre andre må følge det planlagte opplegget.

Publisert 19.02.2002 11:24.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
– Gamble og gamble...jeg gjør nok ikke det så mye. Det kommer an på hvordan det er der ute, sier Bjørndalen beskjedent, i visshet om at han har de andre guttas velsignelse til å gjøre det meste for å sikre en gullmedalje.

Et godt eksempel er Liv Grete Poirees innsats på stående skyting under kvinnestafetten mandag. Hun lot det briste eller bære og gikk for gull da tyske Kati Wilhelm bommet. Slik kommer vi også til å få se Bjørndalen hvis en tilsvarende situasjon skulle oppstå.

Norge kan vinne

– Jeg er klar for det meste, sier Bjørndalen, som også synes det kan bli moro med et spurtoppgjør. Oppløpet er langt, jeg skal vel klare å bite fra meg der også. Det er veldig vanskelig å si noe på forhånd når det gjelder stafetten, men jeg har sett over listene, og det er i hvert fall fem lag som kan kjempe om å vinne, sier Ole Einar Bjørndalen på pressetreffet på løperhotellet Inn on the Creek. Målet er å ta medalje, og det tror jeg vi kan klare. Er Norge blant de fem som kan vinne? Ja, vi er en av dem, men er vi på medaljeplass og oppover så bør vi være fornøyd, tror jeg.

Frie tøyler

OL-kongen har nærmest fått frie tøyler til å gjøre egne vurderinger underveis på siste etappe.

Nestor Halvard Hanevold forklarer: Gambling er ikke lov på de tre første etappene, det er vi blitt enige om. Det er ingen av oss tre første som kan fravike fra det vi har bestemt oss for selv om lederlaget går ut langt foran.

Asker-løperens verste stafettmareritt er fra VM i Kontiolahti i Finland i 1999. Hanevold gråt bitre tårer i målområdet da Ole Einar bommet fem strake skudd på liggende etter å ha hatt ett minutts ledelse til de andre lagene.

Plussfaktorer

– Det skjer nok ikke engang til. Vi har vært svært nær seieren mange ganger tidligere, men bommet på målstreken og tatt sølv. I år tror jeg virkelig vi kan kjempe helt i toppen, sier Hanevold.

Han ramser opp noen punkter som bør tilsi at Norge er en hetere gullkandidat enn på mange år:
* Løperne bak Ole Einar er på stigende form.
* Frode Andresen skyter sikrere enn tidligere.
* Mer fokusert på hva som skal til for å lykkes.
* Tenker ikke på konkurrentene.
* Trening sammen tidligere i sesongen og i Soldier Hollow.

– En annen viktig faktor er at vi har snakket mye om egne forventninger til hverandre. Det er ingen av oss som forventer mer enn det vi har vist i verdenscupløp tidligere i sesongen, det finnes ikke urealistiske tanker i laget. Vi har blant annet sagt til Frode at han ikke behøver føle noe press om å skyte fullt, og de andre forventer ikke at jeg skal gå like fort som Ole Einar, sier Hanevold.

Sosialdemokrati har nemlig vært et nøkkelord når stafettlaget i skiskyting for menn har lagt strategien foran onsdagens OL-oppgave. Trener Erlend Slokvik har gitt gutta noen føringer, resten har de fikset selv. Slik det så ut tirsdag, ligger det an til at Halvard Hanevold åpner for Norge. Ole Einar Bjørndalen avslutter, mens Egil Gjelland og Frode Andresen trolig går etappe to og tre.

Alle løperne er kommet med innspill, og laget begynner å bli samkjørt etter flere stafettreninger enn i tidligere sesonger. Norge har tidenes beste herrelag, og dermed tidenes beste mulighet til å sikre OL-gullet vi har ventet på siden øvelsen kom på OL-kartet i 1968. Da tok Ola Wærhaug, Olav Jordet, Magnar Solberg og Jon Istad sølv, nærmere har vi aldri vært det edleste metallet. Vi tok sølv i Nagano også. Vi skal være med i gullkampen igjen, utgangspunktet har trolig aldri vært bedre, avsluttet Hanevold.

(NTB - Kaj T. Pedersen)

Siste saker:
Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no