skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002

Slo yppende lillebror

Lillebror Hviterussland yppet seg kraftig mot Russland i den første hovedrundekampen i ishockey fredag. Russerne vant til slutt 6-4.

Publisert 15.02.2002 21:34.
Med feterte NHL-stjerner som Pavel Bure, Sergej Fedorov og Aleksej Jasjin tok Russland en oppskriftsmessig 1-0-ledelse ved Sergej Samsonov, men den ble utlignet av Oleg Antonenko.

Med to mål mot slutten av 1. periode ved Aleksej Zjamnov og Ilija Kovaltsjuk førte russerne 3-1 ved første pause. I midtperioden øket Aleksej Jasjin den russiske ledelsen til 4-1, før hviterusserne reduserte to ganger i overtallsspill ved Oleg Khmyl og Aleksej Kalijuznij.

Da var det nervøst i den russiske boksen. I tredjeperioden avgjorde russerne, men lillebror gav aldri opp og scoret enda en gang i overtall. Russerne må nok ta fram betydelig mer hvis det skal holde til medaljer.

Finland og USA er de andre lagene i gruppen. I den andre gruppen spiller Canada, Sverige, Tsjekkia og Tyskland. Alle går til kvartfinale, og seriespillet avgjør bare hvem som møter hvem.

Men et tap mot Hviterussland ville ikke blitt tatt nådig opp hjemme i Russland.