skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Sønderknust Andresen brøt sammen

I ukevis har Frode Andresen forsøkt å forberede seg på å skyte for OL-gull, men mandag bommet han fullstendig da det virkelig gjaldt.

Publisert 12.02.2002 00:54.
En sønderknust Andresen brøt sammen og brast i gråt etter målpassering. Sisterunden, i visshet om at han hadde skutt bort tidenes sjanse til å ta OL-gull på 20-kilometer, var et rent mareritt.

- Det er vanskelig å si noe særlig nå, jeg trenger tid. Det
ville seg bare ikke. Det eneste jeg tenkte på den siste runden var resignasjon, at det i det hele tatt kunne gå galt, sa en gråtkvalt Andresen til NTB.

Endelig klarte jeg å ha riktig fokus på skytebanen det meste av løpet, jeg har trøblet med det i hele år. Da jeg endelig trodde jeg var der, raste alt sammen.

Tenkte feil

Frode Andresen har nettopp ødelagt muligheten til å vinne gull
Etter tre fantastiske skyteserier så Andresen endelig ut til å ha fått skikk på skytingen. Han hadde en klar ledelse på Ole Einar Bjørndalen da han stilte seg opp for å fyre av de siste fem, avgjørende skuddene.

- Jeg begynte å tenke på konsekvensene av den serien jeg skulle skyte, og da er du jo ferdig. Jeg har terpet og terpet på slike situasjoner på trening, men da det gjaldt som mest, sviktet jeg. Jeg ødela min livs store mulighet på normaldistansen. Jeg håper jeg kan reise meg igjen etter dette, fortsatte Hønefoss-løperen.

Med tre bommer raste han nedover på resultatlisten. Da han stilte seg opp hadde han gullet i lomma, og etter det første bomskuddet var det der fortsatt.

Så startet marerittet: -Jeg tror minst ett av skuddene må ha vært kantskudd, men det hadde sikkert konkurrentene også, sa Andresen. Da den andre bommen var et faktum havnet gullet hos Ole Einar Bjørndalen. Bronsen røk med den tredje missen, Andresen sviktet og endte på 7. plass, 1.35 bak Bjørndalen.

Bare bakdeler

- Det er både fordeler og ulemper ved å gå helt sist. I mesteparten av løpet hadde jeg full kontroll på konkurrentene, kontrollerte feltet og gikk like under terskelen hele veien, forklarte Andresen.
Men på siste stående, når alle de andre er ferdig og det
virkelig gjelder, er det bare bakdeler. Du så det på jentenes distanse tidligere mandag, det var mange som sprakk på siste stående, sa Andresen, med adresse blant annet til svenske Magdalena Forsberg.

- For noen år siden var jeg i en tilsvarende situasjon da jeg skjøt om VM-gull på siste stående som andreårssenior. Da bommet jeg også tre ganger. Det er for jævlig, det vil seg bare ikke. Tårene trillet igjen. Frode Andresen innså at tidenes OL-gullsjanse glapp på målstreken.

Nå er det sprinten neste. Klarer Andresen å reise seg? (NTB)

Siste saker:
Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no