skilleResultaterskille_slutt
OL Athen 2004      3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Athen 2004 Sist oppdatert 18:17

Italia vant uten glede i fotball

Italia ble bronselag i fotball ved å slå Irak 1-0 fredag, men det var en seier uten glede.

Publisert 27.08.2004 22:58. Oppdatert 27.08.2004 23:03.
Italia spilte bronsefinalen med svarte sørgebind. (Foto: AFP/Scanpix)
Italienerne spilte med svarte sørgebind etter at den bortførte journalisten Enzo Baldoni ble drept av irakiske gisseltakere i Bagdad dagen før.

Alberto Gilardino scoret bronsekampens eneste mål i det 8. minutt, foran 5000 tilskuere i Thessaloniki. Han falt på kne og pekte mot himmelen med begge fingre.

Det ble ikke avviklet ett minutts stillhet før avspark, ettersom det er i strid med OL-protokoll.

Iraks lag avslo høflig anmodningen om å bruke sørgebind de også, og pekte på at deres landsmenn dør i hundretall hver uke.

God keeper

Iraks lagkaptein Abdul Wahab Abu Al Hail ga den italienske kapteinen Andrea Pirlo en stor bukett av hvite blomster før avspark, for å markere sympati med Baldonis etterlatte.

Pirlo skapte vinnermålet da han driblet seg til kortlinja og la inn. Parma-spissen Gilardino nikket ballen i mål.

Irak hadde flere store sjanser, men Ivan Pelizzoli i Italias mål var god.

Gilardino hadde på sin side en stor sjanse til å doble ledelsen, men 1-0 var nok. (NTB)

Flere saker: ALT OM OL - FOTBALL