skilleResultaterskille_slutt
OL Athen 2004      3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Athen 2004 Sist oppdatert 18:17

Argentisk jubel

Argentina tok sin første gullmedalje i årets OL da de slo Paraguay 1-0 i mennenes fotballfinale lørdag morgen.

Publisert 28.08.2004 11:00. Oppdatert 28.08.2004 12:49.
CarlosTevez scoret kampens eneste mål. (Foto: Scanpix)
Carlos Tevez fra Boca Juniors scoret målet allerede etter 17 minutter, og Argentina dominerte det meste av den ikke helt velspilte kampen.

Det var Tevez åttende scoring i OL-turneringen, og Tevez ble dermed suveren toppscorer. Bedre avslutning på OL kunne han ikke fått.

Nå er det lagt opp til stor fest i Buenos Aires, der Tevez vokste opp.

44.000 tilskuere var vitner til en temperamentsfull kamp.

Paraguay måtte avslutte med ni mann etter å ha fått Emilio Martinez utvist etter 66 minutter for en albue mot Andres
D'Alessandro i ansiktet.

Sju minutter før slutt fikk Diego Figueredo sitt andre gule kort.

Dette var Argentinas første OL-gull på 52 år. Argentina hadde ikke vunnet OL-gull i noen idrett siden rogullet i Helsingfors i 1952.

Scoringen til Tevez kom etter innlegg fra Mauro Rosales. Argentina var klare favoritter, dominerte og fortjente seieren i en ikke særlig velspilt kamp.

Første siden '28

Paraguays sølv var landets første OL-medalje noensinne, mens Argentina var det første latinamerikanske laget som har vunnet den olympiske tittelen siden 1928.

For Argentinas landslagssjef Marcelo Bielsa var gullet litt av en opptur. Mange har satt spørsmålstegn ved hans svært offensive 3-4-3-formasjon. Italia vant OL-bronse etter 1-0 over Irak fredag. (NTB)

Flere saker: ALT OM OL - FOTBALL