skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: NILS JOHAN RINGDAL

Nationaltheatrets historie på nytt

En ny versjon av Nationaltheatrets historie kan være klar til høsten. Skuespillerne har tatt iniativ for å få rettet opp inntrykket fra den forrige boka som kom i fjor høst.
MER  [Kultur]

Ringdal, Nils Johan

Født i 1952. Historiker og forfatter. Har blant annet skrevet Forfatterforeningens historie og Nationaltheatrets historie.



Nationaltheatrets historie 1899-1999

Jubieumsboka om Nationaltheatret er tydlig preget av Ringdals sans for selve fortellingen, framfor de historiske analyser. Noen ganger gjør det at Ringdal tar parti, og det skjemmer boka en del. Ellers er det de siste dagers utfall fra tidligere teatersjef Stein Winge som har aktualisert boken.
MER  [Kultur]

Gyldendal tilbakeviser sensur

- Påstanden om at vi har sensurert Nils Johan Ringdals manuskript om Nationaltheatret er ubegripelig, hevder direktør Geir Mork i Gyldendal. Den omstridte boken ble lansert i dag - etter seks utsettelser.
MER  [Kultur]

Anstrengende prosess om Nationalteaterets historie

- Ikke akkurat en slik bok jeg så for meg, sier kulturminister Ellen Horn om Nils Johan Ringdals mye omtalte bok om Nationalteaterets historie. Det var hun som opprinnelig ga ham oppdraget om å skrive boken.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no