skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Bryllupsfest i København

Nordmenn i utlandet er også bryllupsinteresserte. På den norske sjømannskirka i København hadde flere nordmenn samla seg for å følge bryllupet.

Publisert 24.05.2002 17:50. Oppdatert 24.05.2002 22:06.
Ved Kong Haakons Kirke, den norske sjømannskirken i København, samlet det seg unge og gamle til bryllupsfest i dag.

Den norske sjømannskirken i København. Foto: Sjømannskirken
Mange nordmenn i København har ikke mulighet til å se norsk TV hjemme, og da er det godt å ha et sted hvor man kan få se NRK i hyggelig lag. Ca 50 personer var samlet for å bivåne begivenheten i Nidarosdomen. Bryllupspyntet bløtkake, smørbrød og norske flagg på bordene hjalp stemningen i været.

- Også i København er værgudene solidariske på denne store dagen. I godværet (=opplett i København) er det enda flere nordmenn som har funnet veien til dette huset - en kirke som forøvrig var en folkegave til brudens oldefar, kong Haakon, til hans 50-års regjeringsjubileum, skriver Per Erik Stave Olsen fra København

Men hva skal kunne overgå bryllupet fra Nidarosdomen
i Trondheim?

- I kveld har sjømannskirken også gleden av å invitere til konsert med Ola Bremnes og Alstahaug Sangkor - en musikalsk reise gjennom dikterpresten Petter Dass' produksjon, forteller Per Erik Stave Olsen i sjømannskirken.

Ola Bremnes og Alstahaug Sangkor i Sjømannskirken i København. Foto: Sjømannskirken


- Petter Dass var en frodig person, som bodde langt mot nord. Der fikk han etterhvert en stor familie. Og her ser dere resultatet - Alstadhaug Sangkor.

Slik introduserte trubaduren, komponisten og tekstforfatteren Ola Bremnes sine syngende venner for et forventningsfullt publikum som er glade for besøk av gjestene fra norge.

Etter denne åpningen kom kjente sanger og salmer i gode gamle, og noen i nye, musikalske kledninger. En verdig avslutning på bryllupsfeiringen i København!


Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no