skilledagenspromoskilleVærlogo
Valg 2003 Agder 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Valg 2003 Agder
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Sørlandet
Telefon 38121212
Postadresse:
Postboks 2000
4668 Kristiansand
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:

 

Vil beholde nattoget

Torild Runden er kandidat til ordførervervet i Vest-Agder, som listetopp på fylkesvalglista. Runden stiller som topp for Arbeiderpartiet ved dette valget.

Publisert 11.09.2003 14:09.
Og her kan du selv vurdere Torild Runden ut fra hennes svar på de ni poloitiske spørsmålene vi har stilt henne:

1. Hva er din oppfatning av spørsmålet om sammenslåing av de to Agderfylkene?

SVAR: Arbeidspartiet i Vest-Agder har årsmøtevedtak, programvedtak på at vi vil slå sammen de to Agderfylkene. Dessuten har vårt partiprogram følgende tekst på forsiden: "Sammen for Agder."

2. Hva fikk deg til å tenne på politikk - hva er motivet ditt for å stille opp som politiker?

SVAR: Som kulturarbeider meldte jeg meg inn i Arbeiderpartiet den gang Lars Roar Langslet var kulturminister. Motivet senere for å engasjere meg aktivt har vært at dette er en anledning til å få være med å forme samfunnet ut fra det samfunnsynet som tiltaler meg mest, felleskap, frihet og likhet.

3. Hva er den største utfordringen for landsdelen?

SVAR: At landsdelen blir en god region å vokse opp i, å leve sitt voksne liv i, for alle.

4. Hvor lenge overlever fylkeskommunen?

SVAR: Umulig å svare på, men om fylkeskommunen ikke overlever, må den erstattes med et større folkevalgt regionalt nivå.

5. Er sykehusene blitt dårligere etter at Staten overtok?

SVAR: Det tror jeg ikke, men de signalene som nå kommer om store innsparinger og påfølgende nedskjæringer er urovekkende dersom et fortsatt godt sykehustilbud skal opprettholdes.

6. Hvilker politiske saker vil DU prioritere?

SVAR: Utdanning: Gratis skolebøker i videregående skole, fortsatt regionvise inntak til videregående skole (ikke fritt skolevalg) og fortsatt høyt trykk på utbygging av skoler i Kristiansandsregionen.
Miljø: Sikre allemannsretten i strandsonen for det ubebygde arealet vi fortsatt har igjen i Vest-Agder.
Kommunikasjon: Sikre vedtatt utbygging av E18/E39 og Rv9, gode kollektivtilbud tilpasset alle. Fortsatt et tilfredsstillende togtilbud på Sørlandsbanen - dag og natt.
Regional politikk: Samhandle tettere med primærkommuner, næringsliv og utdanningsmiljøer for å skape ny virksomhet i landsdelen. Gi industrien i landsdelen forutsigbare og konkurransedyktige rammevilkår. Tilføre landsdelen naturgass som energikilde.

7. Hvordan vil du legge til rette for en forbedring av likestillingen i landsdelen?

SVAR: Sørge for minst 40% kvinnerepresentasjon der fylkeskommunen har styrerepresentasjon. Støtte etablering av et likestillingsombud i Agder. Utvikle en kvinnedatabase til bruk for næringslivet i styresammensetninger. Sikre at heltidsarbeid blir en rettighet og deltidsarbeid en mulighet.


8. Hvilke 3 kultursaker er de viktigste de neste fire årene?

SVAR: Kulturtilbudene i fylket må bli billigere og mer tilgjengelige for alle. Øke tilskuddene til de frivillige barne og ungdomsorganisasjonene. Styrke landsdelsinstitusjonene og sørge for at de kan tilby desentraliserte tilbud til hele fylket. Flere kunstnerstipender og støtte til etablering av kulturarbeidsplasser.

9. Hvorfor skal vi stemme på deg og ditt parti?

SVAR: Dere skal stemme på Arbeiderpartiet fordi vi setter felleskapsløsninger foran individuell frihet for de få. Vi har evnen til å skape og viljen til å dele. Gjennom å stemme Arbeiderpartiet, stemmer dere også på meg som forplikter meg på Vest-Agder Arbeiderpartis program.

Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Valget - på Vegårshei stasjon

Hallvard C Hanssen Hvordan valgkampen ser ut fra Vegårshei stasjon - det er det Halvard C. Hanssens som formidler hver uke, med sitt skrå blikk.

Følg valgkampen med NRK Sørlandet

Valgkampen i Agder-fylkene vil bli fulgt tett i radio, på TV og internett. Første valgsending på TV går på lufta onsdag 20.august.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Tre prosent med innvandrerbakgrunn

Tre prosent av politikerne som er nominert på valglistene i Kristiansand har innvandrerbakgrunn.

Kleppe enstemmig valgt til leder for Demokratene

Vidar Kleppe ble enstemmig valgt til leder for partiet Demokratene under partiets første ordinære landsmøte i Kristiansand denne helgen.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no