Helenas kjøkken - bannerskilleTips ossskilleBildegallerierskille_slutt
Valg 2003 Vestfold 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Valg 2003 Vestfold
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Tips og pressemeldinger til NRK Vestfolds valgredaksjon sender du til:

NRK Vestfold Postboks 120, 3101 Tønsberg Tlf. 33 31 11 11

Distriktsredaktør:

Nettredaktør:


 

På vippen

Partier med liten oppslutning kan komme til å avgjøre ordførervalget i flere vestfoldkommuner. I dag har ordførerkandidatene startet jakten på småpartienes støtte.

Publisert 16.09.2003 17:33. Oppdatert 17.09.2003 18:29.
Av Per Simon Mustvedt

Det er Senterpartiet og Fremskrittspartiet som har flest friere, men de er innstilt på å være kostbare for å få uttelling for egne hjertesaker.

Holmestrand

I Holmestrand hadde Arbeiderpartiet og SV 16 mandater, mens Høyre, Fr.P, Venstre, Kristelig Folkeparti og By og bygdelista så ut til å få 17. Spørsmålet var hvem Senterpartiet med 2 mandater vil gi sin stemme. Valget stod etter alt å dømme mellom Høyres sittende ordfører Johan Svele og Arbeiderpartiets Gerd Monsen. Alt før forhandlingene er startet kommer det klare signaler fra Senterpartiets Per Harald Agerup. - Helst ville vi hatt en ordfører fra sentrum, men vi skal i alle fall ikke bidra til at Holmestrand blir en "blå" kommune, sier han. Men så viste det seg at Arbeiderpartiet mistet et mandat etter fintelling. Dermed er det trolig KrF som sitter med nøkkelen.

Her finner du valgresultatet for Holmestrand



Lardal

Arbeiderpartiets ordfører Rune Høiseth, kjemper mot Senterpartiets Nils Røsholt i Lardal. Høyre har alt signalisert støtte til Røsholt. Sist sørget Fr P for at Arbeiderpartiet fikk ordføreren. Men Fremskrittspartiet er skuffet over at Arbeiderpartiet ikke verdsatte deres støtte ved ordførervalg og komitévalg. - Denne gangen må Arbeiderpartiet legge helt andre "gulrøtter" på bordet om vi skal støtte deres ordførerkandidat, sier Ivar Marthinsen.

Her finner du valgresultater fra Lardal



Hof

Høyre gikk fram i Hof med 6,7 prosent, og endte på 34,5 %. Dette resultatet har partiets ordfører Olav Bjørnlie en stor del av æren for, men han er avhengig av at Senterpartiets tre kommunestyremedlemmer støtter ham for å unngå at Arbeiderpartiet kaprer ordføreren i Hof.

Her finner du valgresultatet for Hof



Andebu

Også i Andebu ligger ordfører Hans Hilding Hønsvall fra Krf godt an med tanke på gjenvalg. Men der gjorde FrP et kjempevalg, og blir det største partiet. For å unngå at FrP stryker avgårde med ordføreren i Andebu er det ikke utenkelig at Hønsvall kan komme til å få støtte fra mellompartiene - og til og med fra Arbeiderpartiet.

Her finner du valgresultatet for Andebu


LENKER
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Sande Svelvik Hof Holmestrand Re Horten Tønsberg Nøtterøy Tjøme Sandefjord Stokke Andebu Lardal Larvik

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Stemmerettens historie

Det har ikke alltid vært like selvsagt for alle å få stemme til valg i Norge. Fra 1814 har historien om stemmeretten forandret seg i stor grad.

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!

Geir Helljesens valgskole

NRKs politiske medarbeider Geir Helljesen gir deg her alle fakta omkring høstens kommune- og fylkesting-valg. Les hans valgskole og du er klar til å stemme!

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene. Representantene blir valgt for fire år.

Hva kan du gjøre med listen?

På hver enkelt partiliste til kommunevalget er det ført opp navnene på de kandidatene det enkelte parti har nominert. Det er ikke lenger nødvendig med så mange navn som før. Det gjør det lettere for små partier å stille liste.

Skolevalget

Årets skolevalg skal holdes 3. og 4. september. Også denne gangen er det Norsk Samfunnsvitenskaplig Datatjeneste i Bergen som står ansvarlig for gjennomføringen av skolevalget.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no