skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
valg_more_romsdal-3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Val 2003 Møre og Romsdal
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK MØRE OG ROMSDAL I LYD OG BILETE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 

Vil ha evaluert bruk av konvolutter

Fylkesvalgstyret vil ha evaluert bruken av konvolutter under valget.

Publisert 06.10.2003 15:55.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
I årets kommune- og fylkstingsvalg blei det ikke brukt konvolutter og det skapte problemer i flere valglokaler.

Fylkesvalgstyret anbefalte likevel på møtet i dag å godkjenne det korrigerte valgresultatet.

853 stemmesedler forkastet

I alt ble 853 stemmesedler forkasta etter høstens fylkestingsvalg - mange fordi de mangler stempelet de skulle få før de ble putta i urna. Valget er hemmelig og ikke alle stemmegivere i år følte seg vel med at stemmeseddelen bare skulle brettes. Konvolutten ved tidligere valg har gitt mange trygghet for at ikke andre skulle få se hva du stemte. Dessuten har det skapt vansker for telleing og kontroll at man ikke har konvolutter å forholde seg til.

Tilrår godkjenning

Fylkesvalstyret drøfta problema i møte i dag og har valgt å tilrå at det nye fylkestinget godkjenner valgoppgjøret, men de ønsker ei evaluering av problema omkring det at man ikke brukte konvolutter, sier sekretær i fylkesvalgstyret, Kristine Svendsen.

I noen kommuner var det feil ved valgoppgjøret som har ført til merknader, men dette er ikke så alvorlige feil at de har påvirka valgresultatet. F.eks i I Ørskog har nettopp det manglende stempelet på seks stemmesedler ført til at disse ble forkasta. Stemmesedlene var stifta sammen med blanke stemmesedler som hadde stempel.
I Volda var det avvik på hele 49 stemmesedler mellom kommunens egen telling og fylkesvalstyret si kontrolltelling. 49 Senterpartistemmer er sporløst vekke.

- Både Volda og fylkesvalgstyret har leita og telt på nytt uten at vi har funnet svaret. Tallet tyder på at det er en tellekonvolutt som har forsvunnet, sier Svendsen.





Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALET I KOMMUNEN DIN

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgresultatene leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal ikke IBM stå for leveringen. Det knytter seg stor spenning til omleggingen.

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

- Friskulen eit angrep på busetjingsmønsteret

- Friskulen er eit angrep på busetjings-mønsteret! Det sa Kristin Sørheim frå Senterpartiet i skuledebatten i valsendinga frå NRK Møre og Romsdal onsdag. Se valgsendingen
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no