skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Aalesund - VIF 0-2

Ny smell for Aalesund

Nedturen fortsetter for Aalesund. Til tross for tidvis godt spill ble det null poeng mot effektive Vålerenga.

Publisert 13.08.2005 20:56. Oppdatert 13.08.2005 21:42.

Vurdert av Pål Bakke og Rune Hustad

1:Elendig, 2:Ute av form, 3:Dårlig, 4:Under pari, 5:Middels, 6:God, 7:Svært god, 8:Landslagsklasse, 9:Strålende, 10:Verdensklasse.

Aalesund har fremdeles til gode å slå Vålerenga i eliteserien etter at gjestene vant 2-0 lørdag. Oslolaget gjorde jobben og henger med Start i gullkampen.

Magne Hoseth scoret sitt første mål i Vålerenga-trøya bare to minutter før pause, mens innbytter Alexander Mathisen satte kronen på verket to minutter før slutt. Dermed er Vålerenga fortsatt fire poeng bak Start, med en kamp mindre spilt.

Jeg er fornøyd med å få score mitt første mål, men det var uvant å spille på kunstgress, så jeg slet med å komme i gang, sa Hoseth etter kampen.

Aalesund kom best i gang mot et Vålerenga-lag som har tett program i tre turneringer. Etter bare et par minutters spill måtte Arni Gautur Arason slå ballen til corner rett foran beina på Lasse Olsen.

Ny straffebom

Aalesund fortsatte å presse i kampens første fase, men Vålerenga fikk mulighet til å ta ledelsen da Morten Berre, som spilte fra start mens Tore Andre Flo satt på benken, ble felt etter 18 minutters spill.

Dommer Jonny Ditlefsen dømte straffe, men keeper Adin Brown reddet både Freddy dos Santos sitt straffeskudd og Steffen Iversens forsøk på å heade returen i mål.

Jeg er fornøyd med alt i denne kampen bortsett fra at vi misbrukte et straffespark igjen, konstaterte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Kampen fortsatte med flere sjanser til begge lag før Magne Hoseth fikk ballen servert fra kanten og umarkert kunne heade i mål et par minutter før pause.

I annen omgang fortsatte spillet å bølge fram og tilbake, men Vålerenga tok mer og mer grepet om kampen, og Aalesund slet med å komme til gode avslutninger. De to keeperne viste seg nok en gang fram med godt spill. Arason i Vålerenga-buret og Brown hos Aalesund sto fram som kampens to beste spillere.

Rødt kort

Seks minutter før slutt fikk Aalesunds Haraldur Gudmundsson sitt annet gule kort etter takling av Vålerengas innbytter Alexander Mathisen. Unge Mathisen sørget deretter for Vålerengas siste mål da han bare to minutter før slutt kom alene med keeper.

Vålerenga hadde flere sjanser på overtid etter at kreftene tok slutt hos Aalesund, og hadde totalt sett god kontroll på kampen.

Vi visste at Aalesund er ganske gode på kunstgress, og de presset oss i en periode. Vi slet med å skape eget spill, men vant 2-0 og fornøyd med det, sier Rekdal, som mener at det ikke er mulig å ta noen lette seirer i eliteserien nå.

Jeg forventer mange harde kamper før serien er avgjort. Det er en utfordring for laget å hente seg inn igjen mellom alle de kampene vi har nå. Det er nytt for oss å ha et så tett program og kjempe i så mange turneringer, men det må vi bare klare, sa Vålerenga-treneren.