skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Tre på rad for Hareide

Magne Hoseth var Norges beste spiller i dag. Foto:Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
Norge måtte slite for å slå svake Singapore på en svært vanskelig bane, men vant 5-2 anført av Magne Hoseth og la på til tre strake seirer for Åge Hareide.

Publisert 28.01.2004 15:01.
Den nye landslagssjefen har dermed kopiert Egil Olsens åpning som landslagssjef (med 11-3 i målscore mot Drillos 12-2). Han kan med seier i Belfast neste måned overtreffe ham.

Kraftig regnvær før og under kampen gjorde banen lite skikket for godt fotballspill, men det stoppet ikke Magne Hoseth som for tredje gang på Asia-turen leverte en god søknad om å være med videre i landslaget. Han var involvert i det meste Norge skapte, og det var mye i en sjanserik kamp.

Målet manglet for Hoseth, men i stedet scoret gullklokkejubilant og kaptein Håvard Flo to mål, Anders Stadheim, Alexander Aas og Harald Brattbakk ett hver.

Singapore utlignet Norges tomålsledelse og hadde 2-2 en drøy halvtime før slutt, men gikk i oppløsning etter at Norge tok ledelsen igjen. Derfra ble det hawaiifotball foran et fåtallig publikum. Drøyt 400 fastboende nordmenn trosset regnværet og koste seg med norske sjanser og mål i en kamp som ikke hadde så veldig stor sportslig verdi.

Hoseth briljerte

Hoseth var nær scoring to ganger i de to første minuttene, og det var hans hjørnespark fra høyre som førte Norge i ledelse på den fjerde sjansen i det 18. minutt. Håvard Flo slo ballen inn igjen fra dødlinja på motsatt side, og Anders Stadheim bredsidet
i mål fra kloss hold. Hoseth spilte Håvard Flo alene med keeper i det 23. minutt og rykket tre minutter senere forbi to mann og tvang keeper til en fingertippredning, før Norge doblet ledelsen i det 42. minutt. Jan Gunnar Solli førte opp og spilte Alexander Aas pent gjennom
forsvaret. Odd-backen tok med seg ballen og vippet over keeper før hans forsøk på en stilfull salto ble spolert av det nå gjørmete underlaget. Singapore yppet seg også, og deres gode spiss Noh Alam Shah tvang Erik Holtan til tre gode redninger før hjemmelaget reduserte på overtid. Et hjørnespark ble spilt flatt ut til Daniel Bennett, som ikke ble presset og skjøt stolpe-inn.

Mange bytter

Norge gjorde fire endringer ved pause og la om fra 4-2-3-1 til en ren 4-3-3 med innbytterne Jan Derek Sørensen og Harald Brattbakk på vingene, men kom seg ikke i angrep før Singapore scoret igjen i det 52. minutt. Etter mange cornere og frispark i norsk sone utnyttet Shahril Ishak en misforståelse mellom Terje Skjeldestad og Vidar Riseth da han tok klareringen på direkten fra langt hold. Norge våknet til dåd igjen, og selvsagt var det Hoseth som lå bak ledermålet. Keeper Lionel Lewis ga retur på hans harde frispark fra høyresiden, og Flo satte returen i mål fra kort hold. Så gikk Singapore opp i limingen. Brattbakk scoret i returrommet etter Hoseths åpnende framspill til Flo. Kapteinen økte til 5-2 da han ble spilt gjennom at Sørensen, rundet keeper og sendte
ballen i tomt mål.

Utallige bytter (i alt ble det seks på hvert lag) gjorde at resten av kampen ble en transportetappe mot torsdagens 10.000 kilometer lange hjemreise. Men resultatet, og særlig Hoseths spill, ga fint utbytte likevel. (NTB)