skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

SØK LOKALT PÅ:

Hareide til topps på første forsøk

Åge Hareide med sin første pokal som landslagssjef.
(Foto:Bjørn Sigurdsøn/Scanpix)
Åge Hareide med sin første pokal som landslagssjef. (Foto:Bjørn Sigurdsøn/Scanpix)
Norge vant den kinesiske nyttårsturneringen med 3-1-seier over Honduras i finalen, og seiler videre på suksessbølgen.

Publisert 25.01.2004 16:31.
Norge spilte flott fotball i første halvdel, tok ledelsen to ganger og burde hatt flere måls margin et stykke ut i annen omgang. Så tok kreftene slutt, og Honduras overtok initiativet. Noen flotte redninger av Terje Skjeldestad og en takling i siste øyeblikk fra Jon Inge Høiland berget seieren.

Magne Hoseth blir gratulert av Frode Johnsen etter sitt mål. Foto:Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Hoseth målscorer

Fem minutter før slutt brøt Magne Hoseth en fryktelig bakoverpasning fra motstanderens lagkaptein Ninrod Medina og fullførte jobben.
Harald Brattbakk scoret sitt første landslagsmål på nesten ni år og skapte så mye at han ble kåret til turneringens beste spiller selv om han måtte ut tidlig i 2. omgang med vond rygg. Frode Johnsen fortsatte sin kjærlighetsaffære med Hongkong Stadium med den femte scoringen på de fire kampene han har spilt i den kinesiske nyttårsturneringen.

De fem Rosenborg-spillerne har vært veldig viktige for oss
her. De kjenner hverandre og vet hvordan jeg vil vi skal spille fotball. De har vært limet i laget, sa Åge Hareide.

Norge avgjorde kampen mot Sverige på kantspill og innlegg.
Søndag var det en lynrask kontring i nesten hele banens lengde, en dødball og en gavepakke som senket Honduras.

Hoseth også pasningslegger

Norge satte fart fra egen 16-meter i det 27. minutt, og Hoseth fant Brattbakk med et framspill. Han gjorde denne gang som han pleier i Rosenborg, selv om drakten var rød med flagg på. Han
suste forbi motspillerne, skar inn på banen og sendte ballen flatt i nærmeste hjørne. Vi spiller ganske mye som i Rosenborg, hvor vi tar store sjanser på motstanderens halvdel fordi det kan gi stor gevinst. Det er gøy å spille slik, sa Brattbakk, som også hadde et annullert mål og flere andre store sjanser.

Ledelsen varte i bare to og et halvt minutt. Saul artinez, som scoret fem mål da Honduras vant den kinesiske nyttårsturneringen for to år siden, utnyttet dårlig norsk forsvarsspill til å utligne. Brede Hangeland og Ståle Stensaas gikk opp i samme hodeduell på venstresiden, og ballen falt ned til Martinez som satte fart. Vidar Riseth greide ikke å bestemme seg for om han skulle møte eller dekke for pasning, og spissen skjøt forbi Terje Skjeldestad. Det var nesten det eneste Honduras presterte framover i en førsteomgang Norge dominerte med aggressivt press og direkte spill i lengderetningen. Det ga mange sjanser, og i det 39. minutt var Norge foran igjen.

Traff igjen

Frode Johnsen ble spilt fram av en svært aktiv og sjanseskapende Brattbakk, men skuddet ble blokkert til corner. Jan Derek Sørensen sendte hjørne-sparket rett på hodet til Johnsen, som ganske uforstyrret fikk nikke i mål. Johnsen har spilt 15 landskamper andre steder enn på Hongkong Stadium, og scoret ett mål på de kampene. På søndagens finalearena har han spilt fire ganger for Norge og scoret hver gang.

Norge ble presset

Norge åpnet bra også i 2. omgang, men så ble presset litt mindre aggressivt, og Honduras grep sjansen til å vise at de kan spille fotball de også. Plutselig var det stadig hvite trøyer i fart mot Norges mål etter norske balltap. I det 63. minutt kom innbytteren Milton Nunez i stor fart og skjøt knallhardt, men Skjeldestad svarte med en flott enhåndsredning. I det 76. minutt brøt Medina gjennom, men Høiland taklet i siste øyeblikk. I stedet gjorde Medina en fæl tabbe og slapp Hoseth fri. Molde-spilleren fintet ut keeper og scoret ved nærmeste stolpe, og dermed har Åge Hareide kopiert forgjengerne Egil Olsen og Nils Johan Semb som begge hentet pokaler med hjem fra besøk i Hongkong.