skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Ny formiddag med Elin og Ivan

Formiddagsvertene Ivan Hagen og Elin Fossum Maritvold ved NRK Hedmark/Oppland kan fra tirsdag 1. februar by sine vel 50 000 lyttere på utvidede formiddagssendinger. (Foto: NRK/Bente Bjercke)
Formiddagsvertene Ivan Hagen og Elin Fossum Maritvold ved NRK Hedmark/Oppland kan fra tirsdag 1. februar by sine vel 50 000 lyttere på utvidede formiddagssendinger. (Foto: NRK/Bente Bjercke)
Ivan Hagen og Elin Fossum Maritvold byr på utvidede og fornyede formiddagssendinger i NRK Hedmark og Oppland fra 1. februar.

Publisert 31.01.2005 21:08.
Av Marianne Olsen

Bedre flyt i sendingene, mer lytterkontakt, færre programledere og mer samkjørt P1-musikk er stikkord når NRK P1 utvider og fornyer sine formiddagssendinger.

Samtidig blir det flere riksvinduer i distriktssendingene med både nyheter, sport og trafikk.

Hør sendingene direkte fra nettradioen

Fra 1. februar blir det også mulig å høre NRKs distriktssendinger via nettradio.

Sendingene over nettet er nå splittet slik at alle som ønsker det – hjemme som på jobb – kan høre på sitt distriktsprogram via nettradio.

Via nettet er det overhodet ingen geografiske begrensninger, slik at en uansett hvor en befinner seg kan høre den distriktssending en foretrekker.

- Flere radiolyttere

Allerede lytter over 1,5 millioner til NRK P1 hver eneste dag, men P1-sjef Tommy Hansen tror det er et potensiale for enda flere radiolyttere på formiddagstid.

- Vi har lenge hatt lyst til å ”pusse opp” formiddagsflata i NRK P1 og nå gjør vi det. Mer av det beste er utgangspunktet for omleggingen.

Distriktssendingene med å sende til folk fra der folk bor har alltid vært en bærebjelke i P1-tilbudet og det vil vi gjerne videreutvikle. Vi er også svært glade for omsider å kunne tilby en full nettradio-pakke med distriktssendinger. Det har medført visse tekniske utfordringer, men de har vi nå taklet, sier Hansen.

Beholde lokalt særpreg

Formiddagssendingene utvides fra 1. februar med et kvarter i bakkant slik at det enkelte distriktskontor har ansvaret fra klokka elleve til ett.

Forbedringer uten at det ødelegger det lokale særpreg som gjør sendingene til lytternes førstevalg, er et uttalt mål for omleggingen av formiddagstilbudet. Samtidig oppfordres distriktskontorene til tettere samarbeid og mer stoffutveksling.

En av de største omleggingene

- Dette er en av de største omleggingene vi har gjort i NRK P1 på flere år, sier kanalsjef Tommy Hansen.

– Etter et godt og tett samarbeid innad har vi blitt enige om hvordan de nye formiddagene i Norges største radiokanal skal bli framover, sier Tommy Hansen.

Utnytte splittet sendenett

Alle formiddagsverter i NRK P1 var nylig samlet på Marienlyst i Oslo for å samkjøre hvordan det nye formiddagstilbudet skal bli.

NRK P1s store fortrinn som radiokanal er muligheten til å splitte sendenett og sende lokalt det ene øyeblikket og til hele landet det neste.

Dette kan ingen andre norske radiokanaler og gir P1 anledning til å tilby et unikt tilbud basert på en miks av distrikts- og riksradio.

- Disse mulighetene skal vi bli enda bedre til å utnytte framover. For eksempel kan vi ved større ulykker og hendelser utnytte og samkjøre våre ressurser og sendenett på nye måter og kunne tilby et enda bedre radiotilbud, sier P1-sjef Tommy Hansen.

I detalj ser det nye formiddagstilbudet i NRK P1 slik ut:

11.00 Dagsnytt
11.03 Distriktsprogram
11.50 Radiosporten
11.54 Distriktsprogram
11.59 Trafikkradio
12.00 Dagsnytt
12.03 Distriktsprogram
12.30 Dagsnytt
12.45 Distriktsprogram
12.59 Trafikkradio
13.00 Dagsnytt m tidssignal

51 312 hørte på formiddagssendingen i Hedmark og Oppland en vanlig dag i 2004.


LENKER
 
 

 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no