skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

65 somre på samme sted

Hver uke i sommer skal NRK Hedmark og Oppland ha ei uhøytidlig kåring. Denne uka var vi ute etter hvem som hadde feriert flest somre på samme sted. Vinneren har vært 65 år på samme sted.

Publisert 28.06.2004 09:54. Oppdatert 30.06.2004 12:01.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Linda Nordlie

Forrige uke var det den eldste bilen vi var på jakt etter. Denne uka var altså spørsmålet hvem har feriert flest somre på samme sted.

Ferie på sæter

Det kom inn mange forslag. Blant de Bjarne Fjeld Karlsen og kona hans som har feriert på Risbakken i Engerdal i 40 år. Svein Erik Nybo fra Oslo har feriert på et småbruk på Namnå i Hedmark siden 1945 og Martha Oppen fra Grua har feriert på Rødøy i Oppland i 23 år.

Men vinneren blir Randi Helset fra Evenstad i Stor-Elvdal. Hun har tilbrakt somrene på hytta si på Myklebysætra siden 1939.

Hvem har feriert flest somre på samme sted?
- Det er aldri kjedelig her. Det renner ei å like ved sætra så mye av tiden er tilbrakt ved den. Enten for å bade eller fiske. Vi har ikke strøm der, men det gjør ingenting, sier Helset.

Hun har også flere barnebarn som liker seg på sætra.

Ny kåring

Hver mandag i hele sommer blir det i morgensendinga på radio i NRK Hedmark og Oppland annonsert et nytt tema for den uhøytidlige kåringa.

I formiddagssendinga hver onsdag blir det avslørt hvem som har vunnet kåringa, og som får et stort, mykt og godt NRK Hedmark og Oppland-håndkle.

Vil du være med i kåringen ringer du
61 28 72 00.


Denne Volvo lastebil 1952-modell vant første kåring. Eier: Jon M. Sørengen i Vestre Slidre.

Eldste bil

Første kåring ut var den eldste bilen som var i daglig drift. Det så ei stund ut til at Gudbrand Klevgård i Etnedal skulle gjøre det bra med sin Chevrolet fra 1935, og Mekjell Røe, også han fra Valdres, lå lenge godt an med sin Mercedes Benz fra 1956, men de to bilene er ikke i bruk om vinteren.

Et vilkår for å kunne smykke seg med hederstittelen Innlandets eldste bil var nemlig at farkosten skulle være i daglig drift.

Seier gikk dermed til Jon M. Sørengen i Vestre Slidre som har en Volvo lastebil fra 1952.

Siste saker:
Siste saker:

 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no