|
|
|
|
|
|
|
|
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer
Tlf: 61 28 72 00
Fax: 61 28 72 32
Distriktsredaktør
Nettansvarlige
|
|
| |
Øl fra Engerdal og Aurskog Publisert 19.12.2002 10:48. 8 dagers øl fra Aurskog15 l vann
2 fl bayer
1 fl tomtebrygg
15 g gjær
1,5 kg sukker
Helles på flasker etter ett døgn og er klart til bruk etter åtte dager
Brumunddalsøl18 l vann
1 fl pils
1 fl bayer
2 kg sukker
1/2 kg mørk sirup
1/4 pk gjær
litt sukkerkulør
Kok først opp deler av vannet som einelåg, sil og bland i sukker. Røres ut og deretter helles mer vann i slik at det blir kroppstemperatur. Ha i resten av ingrediensene og deretter resten av vannet. Tappes på flasker og står uten kork i ett døgn. Lagres deretter i ei uke.
StangeølTomtebrygg
(sukker som på tomtebryggoppskriften)
40 g gjær
15 l vann
2 fl vørterøl
litt sirup
Skal stå i 8-10 dager før bruk
Bjørn Wilberg
Stange
Engerdalsøl40 l vann (deler av den kokes opp som einelåg og siles
en annen del kokes opp med hel ingefær og nellik)
Siles.Tilsettes
3,5 kg sukker
1 kg lys sirup
sukkerkulør
40 g gjær
1 fl tomtebrygg
Står i dunk/ballong i ett døgn og deretter på flaske. Klart etter 10 - 12 dager.
Hjørdis Gjermunds
Engerdal
Svatsumøl2 fl vørterøl
9 l vann
1 kg sukker
en gjærklump så stor som en sukkerbit
sukkerkulør
1 hel nellik på hver flaske.
Kan drikkes etter ei uke
Johs Nordgården
Svatsum
Fagernesøl1 fl vørterøl
tomtebrygg etter oppskriften
1 døgn i romtemperatur og deretter til kjellers.
Per Chr. Skarran
Fagernes
Diabetikerøl fra Finnskogen1 fl tomtebrygg og vann som på oppskriften
'100 g sukker
1 pk gjær
Natrena flytende sukker (etter smak)
Skal stå i 12 timer før det tappes på flasker. Drikkes etter ei drøy uke
Tove Henriksen
Grue Finnskog
|
|
|
| |
|
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
| |
|
|
|