skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Øl fra Engerdal og Aurskog


Publisert 19.12.2002 10:48.

8 dagers øl fra Aurskog

15 l vann
2 fl bayer
1 fl tomtebrygg
15 g gjær
1,5 kg sukker
Helles på flasker etter ett døgn og er klart til bruk etter åtte dager

Brumunddalsøl

18 l vann
1 fl pils
1 fl bayer
2 kg sukker
1/2 kg mørk sirup
1/4 pk gjær
litt sukkerkulør
Kok først opp deler av vannet som einelåg, sil og bland i sukker. Røres ut og deretter helles mer vann i slik at det blir kroppstemperatur. Ha i resten av ingrediensene og deretter resten av vannet. Tappes på flasker og står uten kork i ett døgn. Lagres deretter i ei uke.

Stangeøl

Tomtebrygg
(sukker som på tomtebryggoppskriften)
40 g gjær
15 l vann
2 fl vørterøl
litt sirup
Skal stå i 8-10 dager før bruk
Bjørn Wilberg
Stange

Engerdalsøl

40 l vann (deler av den kokes opp som einelåg og siles
en annen del kokes opp med hel ingefær og nellik)
Siles.Tilsettes
3,5 kg sukker
1 kg lys sirup
sukkerkulør
40 g gjær
1 fl tomtebrygg
Står i dunk/ballong i ett døgn og deretter på flaske. Klart etter 10 - 12 dager.
Hjørdis Gjermunds
Engerdal

Svatsumøl

2 fl vørterøl
9 l vann
1 kg sukker
en gjærklump så stor som en sukkerbit
sukkerkulør
1 hel nellik på hver flaske.
Kan drikkes etter ei uke
Johs Nordgården
Svatsum

Fagernesøl

1 fl vørterøl
tomtebrygg etter oppskriften
1 døgn i romtemperatur og deretter til kjellers.
Per Chr. Skarran
Fagernes

Diabetikerøl fra Finnskogen

1 fl tomtebrygg og vann som på oppskriften
'100 g sukker
1 pk gjær
Natrena flytende sukker (etter smak)
Skal stå i 12 timer før det tappes på flasker. Drikkes etter ei drøy uke
Tove Henriksen
Grue Finnskog


 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no