skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Store Studio – en livsfrise

Store Studio-sesongen er slutt. Hva skal du gjøre de tomme mandagene inntil vi er tilbake til høsten? - Du har vel tatt opp alle sendingene? undrer programleder Hans Olav Brenner og takker for oss.

Publisert 27.04.2005 15:03. Oppdatert 31.05.2005 13:18.
Av Hans Olav Brenner

Ja, nå er våren her. Engangsgrillene vaier på skjøre ståltrådføtter langs døkke strender, i bakhager og stuet sammen til meningsløse tårn ved fulle søppelbøtter, i offentlige parker og ved badestrender som ligger bare og sesongklare. Solen erter oss, sandalene bærer oss og alt er kropp, topp og lengsel.

Ikke glem oss

Programleder Hans Olav Brenner mener Store Studio er selve livet. Vi er enige og backer. (Foto: NRK)
Store Studio-sesongen går mot slutten. - Aldri glemme, aldri glemme, hvisker en ørliten stemme i en småvokst tankekropp, en liten skapning hvis eneste livsoppgave er å minne deg om at Store Studio alltid må forbli i bevisstheten din, som en allstedsværende forventning mot sesonger som skal komme.

Men du lytter ikke, du bryr deg ikke, du løper ut i tynne sko.

Svikter du tv'n?

Sandaler, engangsgriller og vårtrøyer lurer deg bort fra fjernsynsapparet. Så snart den vesle lerka hev det så at ho jublar mot vår med ein einaste gong det bare er så vidt antydning til snjo, ja, så svikter du trolig alt som heter kringkasting, folkeopplysning og late night talkshow.

Men like snart som du, ditt troløse vesen har trippet ut i altfor små sko, altfor tynne trøyer og insistert på å engangsgrille et eller annet sted hvor det er altfor kaldt for tynnkledte piker/drenger, tar en grusom, kompromissløs forkjølelse bolig i ditt legeme.

Uten nåde drives du tilbake til sofakroken. Solen erter mot ruten, men du er bundet til en sofa fra Ikea. Alt er mørkt, du stirrer meningsløsheten inn i hvitøyet.

Hurra for videospiller'n!

Ved et kjærlighetens under får du øye på VHS-spilleren. Det kjæreste du har, det lille gullfunnet av en maskin som har sørget for å ta opp alle vårens Store Studio-programmer på VHS-kassett.

Og timene, dagene og ukene som du etter hvert blir nødt til å tilbringe i sofaen, fordi forkjølelsen ikke bare var en forkjølelse, men en bronkitt, en lungebetennelse og en gulsott, bruker du til å se vårens fjorten Store studio-episoder igjen og igjen.

Er det liksom koseligere å henge ute ved sjøen med venner enn å se på TV? Bare vent, snart kommer abstinensene! (Foto: Scanpix)


Straks tilbake, vi lover

Og med ett – og før du vet ordet av det - er høsten her, (nærmere bestemt september) og det er klart for en ny Store Studio-sesong.

Og du innser at Store studio er di trøyst og trygge von hele året, gjennom alle fire årstider, kort sagt en slags livsfrise. Selve livet.

Vi er der i gode og onde dager, i medgang og motgang, og ikke minst ved dårlig helse. I hvert fall hvis du har en VHS-spiller med opptakerfunksjon. God sommer! 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no