Stereo 3-1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Stereo
 

Tyrkisk te

Tyrkisk te heter "Cay" og er sort. Og er et flott - og mer velsmakende - alternativ til din "alminnelige" posete.

Publisert 05.02.2003 14:00.
Du kan kjøpe cay i kurdiske og tyrkiske grønnsaksbutikker, sammen med små teglass og den merkelige kjelen man trenger for å lage den. Spør om råd!

To kjeler

Fyll den nederste kjelen med friskt, kaldt vann og sett den på komfyren på full varme. Sett deretter den lille tekjelen på toppen, og ha tre spiseskjeer sort te oppi.

Når vannet har kokt i den store kjelen, helles det over tebladene i den lille. Fyll opp og rør godt om.

Tapp opp den store kjelen med kaldt vann, til den er cirka tre firedeler full. Kok opp en gang til, fortsatt med den lille kjelen på toppen og med lokk på.

Fem minutter

Det tar rundt fem minutter før vannet koker opp igjen og mens det skjer har tebladene i den øverste tekjelen sunket til bunns.

Når vannet har kokt kan du helle te fra den lille kjelen og varmt vann fra den store i teglassene. Du bestemmer styrken selv ved å blande de to. Det skal være en fin gyllen farge på teen. Ha hvitt sukker i.

En time

De to tekannene kan nå stå i en time på svak varme, den ene oppå den andre, og man pleier teen ved å vanne den ut litt fra tid til annen.


 
stereo programledere bilde høyre
MER FRA STEREO:
SENDINGER
10 SISTE STEREO
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no