Stereo 3-1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Stereo
 

Vinn tur til By:Larm!

Stereo og By:Larm gir deg sjansen til å vinne en tur for to til Trondheim under By:larm 13. – 16. februar med hotell og festivalpass alle dager.

Publisert 13.01.2003 11:11.
Alt du trenger å gjøre er å svare riktig på følgende ti spørsmål innen 1. februar og sende svaret til Stereo, RT32, NRK, 0340 Oslo – eller på e-post til stereo@nrk.no.

Vinneren vil bli behørig presentert på Stereo før By:Larm.
Ansatte i NRK kan ikke delta.

Spørsmål:

1. En av fjorårets mest kritikerroste debutanter kommer fra Bjerkvik i Nordland. Han spilte tidligere i band sammen med gitaristen i et annet band. Hva heter artisten, hvilket band spiller hans gamle medmusiker i, og hva heter han?
Hint: De er nesten på samme selskap.

2. En av de store suksessene fra i fjor kom fra Stavanger og henter sterk inspirasjon på Balkan, i oljeindustrien og hos Tom Waits. Men hvilken internasjonalt kjent norsk musiker har lært dem det de kan om bulgarske brullypstradisjoner og 17/18-dels takt? Og for ordens skyld: Hva heter bandet?

3. Bergensbølgen toppes av to tromsøværinger som gakket hen og rasket med seg pris under MTV Europe Awards i Barcelona nå i høst. Men de to karene i Røyksopp har lang fartstid. Nevn minst ett band en av de to har spilt i tidligere. Og nevn minst en musiker til som har spilt med minst to av dem før. Hint: En av dem har også spilt på By:Larm…

4. Vokalisten i et hardtslående rockeband som ikke bare har spilt på By:Larm, men som også har vist seg frem på Midem i Cannes, har en fortid fra undergrunnen i idrettens verden. Hva heter han, hvilket band synger han i, og hvilken ”idrett” utøvet han? Og en ting til: Hvor mange trommiser har de hatt?

5. Svenske kommunister er gøy. De spilte i fjor i Kristiansand, og de er oppkalt etter vokalisten, som i dag er "bisittare" i et svensk populærmusikalsk fjernsynsprogram. Hva heter han og hva gjorde de i Tsjekkoslovakia?

6. Vi lar oss ikke bestikke, men vi synes jo det er morsomt at flere av bandene i by:larmhistoria har hatt navnet til programmet vårt i bandnavnet. Name one.

7. De ble jaga fra Tønsberg og lagde i stedet det som ble kåret til Årets jazzalbum av BBC i England. Dere vet hvem vi mener, men dette omfangsrike jazzkollektivet har medlemmer med fortid fra et digert knippe andre norske band. Så vi vil ha navnet på bandet og minst tre andre band noen herfra har spilt i.

8. De er oppkalt etter en bydel i Oslo ”where nothing ever happens” ifølge dem selv – og de gikk tidligere under det ikke fullt så originale navnet Cosmic Debris.
Siden den gangen har de spilte By:Larm, Midem og er i kjømda med nytt album. Hva heter de, og hva het den første vokalisten?

9. Når mora di er kunstner og faren din er psykiater, må det av og til gå som det går. Vi søker duo fra Bergen med samme smak i briller som Stockhaus. I dag er de bosatt i London og spilte på By:Larm i 1999 og 2000. Hva heter bandet og hva var den ofte omformulerte tittelen på deres kritikerroste debutalbum?


10. De er oppkalt etter stoffet Norge solgte til Israel slik at de skulle bli i stand til å lage atomvåpen. Men på dialekta til denne berømte hiphop-duoen betyr det rett og slett heimbrent. Hva heter de og hva het visesangeren de samplet med stort hell for en stund siden?


Svarsfrist 1. februar

Sendt ditt svar innen 1. februar på e-post til stereo@nrk.no.

Lykke til! 
stereo programledere bilde høyre
MER FRA STEREO:
SENDINGER
10 SISTE STEREO
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no