Stereodrinken: Hot Buttered RumPå begynnelsen av 1700-tallet ankom mange innvandrere Amerika. De tok med seg sine vaner (og uvaner) og blant dem en del av deres drikkekultur. Publisert 06.11.2002 15:26. Oppdatert 06.11.2002 15:46.Det var vanlig å sitte på puber og 'Ale houses' i England og drikke toddies på den tiden, varme drinker som hjalp mot kulden. Engelskmenn har alltid hatt en forkjærlighet til rom, noe som deres krigsmarine hentet i store kvanta fra deres Vest Indiske kolonier. I Amerika hadde de ennå ikke
fått innendørs sentralfyring, så disse nye vannhull var kalde og trekkfulle.
For å bøte mot dette ble det uhyrlig populært med noe godt og varmt i koppen, og 'Hot Buttered Rum' ble en umiddelbar slager. Det høres unektelig kuriøst ut med smør i en drink, men jeg skal love deg, det er veldig godt, minner kun om gode ting som eplebakst, julesesongen, bestemors
kjøkken, osv. så er det selvsagt sprit i!
Ha følgende i en gryte:En god slump mørk rom.
Et glass eplesaft/eplemost.
2 nellik spiker.
En kanelstang.
Litt muskatnøtt.
En liten klatt usaltet smør.
En liten bit sitronskall, kun det ytterste, gule lag (bruk en potetskreller!).
Kok opp alt sammen, til det begynner å ryke. Rør godt om hele tiden. Ha oppi cirka en teskje brunt sukker og smak gjerne. Ikke la det bli for søtt, eplemost kan være litt søtlig.
Ha over i et krus eller glass.
Deretter er det bare å nyte.
|