Scotch Eggs er kort fortalt et kokt egg innbakt i medisterdeig. Du trenger cirka 200-250 gram medisterdeig til hvert egg, det vil si: 1kg = 5 skotske egg.
I kg medisterdeig, av svinekjøtt.
1 ss. Fersk persille, finhakket.
1,5 ss tørket salvie.
1 liten løk, finhakket.
2 hele egg.
1-2 ts. grov-kvernet sort pepper.
1 ts. salt.
1 ss vann.
Rør alt godt sammen til en fin deig.
Så tar du frem 5 hardkokte egg, uten skall.
Del så deigen opp i fem. Lag en liten, tykk pannekake av en av deig-porsjonene, kle den rundt et av eggene, og form det slik at det ser ut som et større egg. Press all deig godt sammen.
Rull deretter i mel.
Pisk sammen to egg. Rull det store egget oppi, slik at det bli helt dekket.
Rull deretter i brødsmuler.
Ha det så i en frityrsteker (ca. 180 grader) i 10 min, til skorpen bli gyllen-brun. Ta den ut, legg på kjøkkenpapir.
ELLER: Ha i ovnen på bakepapir på 170 grader i ca. 25-30 minutter. Innspiser fra tid til annen, den skal være gyllen-brun og fast.
Spises oftest kald dagen etter, men er veldig god varm også.
Anbefalt tilbehør: Mango Chutney.
Egner seg ypperlig på koldbord og salater, delt opp i båter langsetter.