Kokke-Lise kan i dagens oppskrift by på en søt opplevelse. En deilig italiensk dessert.
Dette trenger du
20 lady fingers eller savoiardi
4 eggeplommer
100 g melis
1 vaniljestang
500 g mascarpone, italiensk ferskost
1 dl fløte
3-4 dl sterk kaffe, avkjølt
en god dasj eller to med kaffe, kakao eller amaretto-likør
kakaopulver
Slik gjør du

Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en lys og tykk eggedosis.
Visp sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men ikke visp for lenge.
Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.
Bland ønsket smak sammen med kaffen.
Dypp kjeksen i blandingen.
Legg mascarponekrem og dynket kjeks lagvis i et serveringsfat eller porsjonsskåler, (glass kan også brukes) avslutt med et lag mascarponekrem.
Dekk med plastfilm og sett desserten i kjøleskapet til den skal spises.
Sikt over kakao rett føre servering.
Tips:
Likør kan erstattes med kaffe-sirup, prøv mandel, hasselnøtt, karamell eller kanel...
Pynt kaken med masse revet sjokolade, friske bringebær og peppermynteblader.
En søt liten hilsen fra kokke-Lise:-)