|
Spørsmål i forbindelse med nettsidene rettes til
|
|
| |
Storby-dessert Tilslørte storbypikerBondepikene har fått konkurranse fra sine urbane søstre, og de er enda søtere... Publisert 22.09.2004 09:24. Oppdatert 22.09.2004 09:33.4 pers.
8-10 epler
1 dl sukker
1 dl eplemost eller vann
saft av 1/2 sitron
1 vaniljestang, del i to og skrap ut frøene
1 kanelstang
4 dl fløte
10 store gammeldagse fløtekarameller (vaniljefudge)
10 maryland cookies
Skrell og rens eplene.Skjær dem i båter eller grove biter.Bland eplebiter, sitronsaft, eplemost og sukker i en kasserolle.
Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til det tykkner. Avkjøl eplekompotten.
Kok opp 3/4 dl fløte. Kutt karamellene i små biter og la dem smelte inn i den varme fløten.Rør til en glatt og tykk saus.
Knus kjeksen og visp resten av fløten til myk krem.
Annrett eplekompott, kjeks, krem og karamellsaus lagvis i 4 passende glass.
Siste saker:
|
|
|
| |
|
ProgramlederneBrita Garden, Pål Thoresen, Petter Nome og Cille Biermann er de fire morgenvertene denne høsten.
|  |
|
|
|
|