skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Stemmer fra bildekunsten (ny)  3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Stemmer fra arkivet > Stemmer fra bildekunsten Sist oppdatert 12:57
Kontakt:
Stemmer fra arkivet
Tlf.: 23 04 29 12
Postadresse:
NRK, RT22
0340 OSLO
E-post:

 

Lydkutt med Nils Aas er hentet fra følgende program


Publisert 08.01.2003 14:58.

Tittel: Han laget VM-elgen. Arvid Møller intervjuer Nils Aas som har skapt vinterens VM-symbol i Holmenkollen


Programleder: Møller, Arvid
Sendedato: 1982.02.19

Nils AAS: Hvorfor jeg valgte en elg som VM-symbol. Fikk ideen ganske fort, men slet litt med utformingen. Kom til at tre var det beste materialet. Å lage VM-elgen som emblem. Synes VM-elgen er brukbar. Arbeidet med tre fra jeg var guttunge. Tenkte ikke på å bli billedhogger. Visste ikke hva det var. Hadde ikke sett skulptur før jeg kom til Oslo. Men likte å ta i og føle på ting.

Laget ting i leire på skolen. Vært tegner i Arbeiderbladet. Hard skole. Passet ikke for meg. For masete. Men lærte mye av det. Å lage skulpturer ofte et slit. Tilfredsstillende å få til noe brukbart. Men går ikke og gleder seg over det.
Begynner å arbeide med nye ting. Må prøve å komme videre. Ofte tilfeldigheter som gjør at en får oppgaver som Kong Haakon og Henrik Ibsen. Visste hvordan jeg skulle lage Kong Haakon. Finnes så mange høytidelige monumenter som ikke gir
noen ting. Ikke alle likte figuren. Følte selv at det var en god løsning. Ikke alle bergensere liker Ibsen-figuren heller. Gjør ingen ting at det blir litt bråk omkring tingene. Viser at folk er interessert. Arbeider med byste av Trygve Bratteli nå. Beundret ham lenge. Å arbeide på verkstedet gir mening. Det eneste jeg er brukbar til. De gode dagene innimellom er verdt slitet.

Arkivnr: 57493
Kuttnr: 03
Varighet: 01400 
 
20 SISTE STEMMER FRA ARKIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no