Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Ambolt
PETREMENY_HEAD
> AMBOLT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Pressestorm til Inferno
Årets Inferno-festival får en utenlandsk oppmerksomhet andre festivaler bare kan drømme om. Over 50 utenlandske journalister er akreditert til Black Metal-eventen på Rockefeller i Oslo påskehelga.

De største metal-magasinene i hele Europa skal feire påsken i Norge i år. For Inferno-festivalen har fått en oppmerksomhet fra utenlandsk presse som er helt enorm.

Unik festival

Den tyske utgaven av bladet Metal Hammer sender eksempelvis to journalister til festivalen. For i Tyskland finnes det ikke noen tilnærmet lik happening som Inferno i lille Norge.

DigitalMetal.com - et mange utenlandske nettsteder som omtaler Inferno
- Vi har ingen rene Black Metal-festivaler i Tyskland. Så vi synes det er helt naturlig å dekke Inferno som har en lineup på over 20 kjente norske og utenlandske black metal-band sier journalisten Petra i Metal Hammer til Kaliber på NRK Petre.

Over 50 utenlandske journalister er akrediterte til festivalen, et antall som andre festivaler i Norge bare kan drømme om. Pressesjef for Quart-festivalen, Pål Hetland, bekrefter at dette er mange, mange flere enn de noensinne har hatt.

Utlandet er viktigere

Ann Ferstad sitter i styret i Inferno-festivalen. Hun opplyser at det har vært en bevisst strategi å prøve å få utenlandsk presse til festivalen

Svenske Close-Up kommer også til Inferno
- Vi har heller gjort framstøt mot store utenlandske metal-magasiner istedet for mainstream-presse. Oppmerksomhet i utlandet er viktigere enn norsk omtale, sier Frestad.

Og leder av musikkredaksjonen i VG, Stein Østbø, bekrefter at Inferno ikke vil bli ofret mange spaltemeter i deres avis.

- Vanligvis burde en festival av denne størrelsen være prioritert stoff hos oss, men tidspunkt for festivalen hvor det ikke kommer ut aviser og bemanningen er redusert, er det veldig usikkert om VG vil dekke festivalen, sier Østbø til Kaliber på NRK Petre.


Av Ken Håkegård, Upunkt


Publisert 26.03.2002 13:49


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no