Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Ambolt
PETREMENY_HEAD
> AMBOLT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Disse ser og hører du på langfredag
Petre og Upunkt gir deg en kort innføring i historikken bak rockeorkestrene du hører og ser live her på langfredag under Inferno-festivalen.

Nocturnal Breed Ser du live på Upunkt!

De har fått det ærefulle oppdrag å åpne hele Infernofestivalen med et forrykende show som inneholder alt man ønsker - hård musikk, damer, motorsykler og flammer... Nocturnal Breed sparer ikke på noe når det gjelder på scenen, her er det bånn gass og full pinne fra start til slutt!


Disse hører du live på Petre og ser live på Upunkt:Dimmu Borgir

Fra 1993 til i dag har Dimmu Borgir gått gradene fra obskur undergrunns-blackmetal på ”Inn i evighetens mørke” (1994) til blackmetal-klassiker med ”Stormblåst” (1996) til publikumsgjennombruddet ”Enthrone darkness triumphant” (1997) til 2001’s ”Puritanical Euphoric Misantrophia” hvor Dimmu Borgir fremstår som en av norsk metal’s fremste eksponenter - og sannelig brakte den ikke inn en Spellemannspris også. De to gjenværende originalmedlemmene Shagrath og Silenoz gjorde lurt i å få med seg trommis Nick Barker (Cradle of Filth), bassist og guddommelig ekstravokalist Simen Hestnæs aka Vortex (Borknagar) og gitarist Galder (Old Man’s Child) som i tillegg til keyboardist Mustis utgjør Dimmu Borgir anno 2002.


Behemoth

Nergal kjeda seg litt hjemme i Polen for en tolv års tid og startet Behemoth. Deres første skive (den 2.demoen) ”From the pagan wasteland” så dagens lys i 1995 og siden har skivene kommet like tett som fansen. Ti utgivelser på seks år gjør at Behemoth må kalles alt annet enn døgenikter, men gjennombruddet kom nok ikke før i 1999 med stjerneskiva ”Satanica” som plasserte dem på både black- og deathmetal folkets ønskelister. Suksessen førte til at de turnerte med både Satyricon og Deicide i 2000, og etter at oppfølgeren ”Thelema.6” kom har de turnert Europa rundt med band som Morbid Angel, Carpathian Forest, Khold, Nile og Krisiun


Carpathian Forest

Det solfylte sørland byr foruten bløte vokaler også på hard, old-school blackmetal. Kultstatusen Carpathian Forest har fått er langt ifra ufortjent, etter ti år i aktivitet er de like grimme musikalsk og utseendemessig… Til tross for at de starta tidlig kom ikke første offisielle utgivelse før herlige ”Black shining leather” i 1998, så var hjula i gang – ”Strange old brew” kom i 2000 og ble fulgt opp året etter med ”Morbid fascination of death”.


Aeternus

Bergens høie beskyttere av Dark metal (som de kaller det selv) leverte en forrykende fet konsert på fjorårets Hole In The Sky-festival. Platedebuterte i 1995 med "Dark Sorcery" og i fjor kom sjette album med tittelen "Ascension of terror" - som skulle vise seg å være avslutningen på deres samarbeid med plateselskapet Hammerheart Records. Fjoråret markerte også bassist Morrigans avskjed med Aeturnus, hun vil bli savnet av mange! Aeturnus har vært på veien med band som Mayhem, Deicide, Cannibal Corpse, Emperor og Marduk.


Publisert 25.03.2002 16:37 - Oppdatert 25.03.2002 18:49


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no