skillePodkastingskille_slutt
Sideblikk 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Sideblikk Sist oppdatert 16:54
 

- Årets beste dag

Sol, sommer, varme og fredag - det kan ikke bli bedre, mener den britiske psykologen. (Foto: Norbert Millauer/AFP/Scanpix)
Sol, sommer, varme og fredag - det kan ikke bli bedre, mener den britiske psykologen. (Foto: Norbert Millauer/AFP/Scanpix)
Dagen i dag er den lykkeligste dagen i året, ifølge en britisk psykolog som har forsket på temaet.

Publisert 23.06.2006 10:31.
Forskeren, Cliff Arnall ved Universitetet i Cardiff, har lansert følgende formel for å finne fram til den dagen i året da flest mennesker er mest lykkelige.

Sommeren er tid for romantikk og hete følelser. Her nyter et par i India solnedgangen og hverandre. (Foto: Noah Seelam/AFP/Scanpix)
Formelen, som består av seks variabler, er som følger:
O + (N x S) + Cpm/T + He

O står for utendørsaktiviteter ("outdoor activity"), N for natur ("nature"), S for sosial interaksjon ("social anteraction"), Cpm for positive minner fra egen barndoms sommere ("positive memories of childhood summers"), T står for temperatur ("temperature") og He står for feriedager og forventning til fridager ("holidays and anticipation of time off").

Sol, sommer og fredag

Kombinasjonen av at det er sommer og mye utendørsaktiviteter, at de fleste snart skal ha sommerferie, og at det i tillegg er fredag og helgen står for døren, gjør at dagen i dag er den lykkeligste dagen i året for de fleste av oss, mener psykologen.

- Lykke forbindes med mange ting i livet, og kan utløses av en mengde hendelser. Jeg ønsket med denne formelen å vise at nøkkelen til lykke kan være enkel - om det er en solrik dag eller man har et godt minne fra barndommen, sier forskeren til The Independent.


 
10 SISTE SIDEBLIKK
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no