skillePodkastingskille_slutt
Sideblikk 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Sideblikk Sist oppdatert 16:54
 

- Robin Hood er ikke fra Sherwood

Kanskje holdt han ikke til i Sherwood-skogen likevel, sier britiske arkeologer. Og da snakker de om Robin Hood, ikke Kevin Kostner - her i filmen
Kanskje holdt han ikke til i Sherwood-skogen likevel, sier britiske arkeologer. Og da snakker de om Robin Hood, ikke Kevin Kostner - her i filmen "Robin Hood - Prince of Thieves" (Scanpix)
Robin Hood holdt kanskje aldri til i Sherwood-skogen. Hans erkefiende kan ha vært politimesteren i Sheffield og ikke sheriffen av Nottingham, mener britiske arkeologer.

Publisert 19.06.2006 17:38. Oppdatert 19.06.2006 18:00.
Halvard Jakobsen

I en landsby ikke langt fra Sheffield har de funnet restene av en liten familieborg, der lavadelsmannen Robin av Locksley skal ha holdt til. Han ble svært populær blant den gamle angelsaksiske befolkningen for sin motstand mot de normanniske inntrengerne.

Dette kan ha vært opprinnelsen til mytene om den fredløse i Sherwood-skogen, som tok fra de rike og ga til de fattige. I dag fins det bare små rester igjen av denne skogen, som ligger i nærheten av byen Nottingham – og ikke ved Sheffield, 85 kilometer lenger nord.

Turistnæringen i Nottingham er forferdet over den nye teorien, skiver aviser i London i dag.

- Nottingham folk won't agree, but Robin of Sheffield does have a certain ring to it, skriver en avis. Les hele saken i The Mirror på nett

Også grevskapet Nottinghamshire frykter å miste sin aller største helt gjennom tidene til naboregionen Yorkshire.

Arkeologene vil nå søke om lottomidler til å fortsette sine utgravinger ved landsbyen Bolsterstone. Håpet er å finne pilespisser, rester av langbuer laget av barlind, eller kanskje til og med fjærene som Robin Hood alltid skal ha båret i luen.

(NTB-NRK)

LENKER

 
10 SISTE SIDEBLIKK
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no