skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Jobber ikke overtid

1. januar blir det vanskelig for bønder å få hjelp fra dyrlege. Veterinærene vil ikke jobbe overtid etter kontortid eller i helgene.

Publisert 30.12.2004 07:57. Oppdatert 30.12.2004 11:37.
Mattilsynet frykter både praktiske og dyre-etiske problemer fra 1. januar. Årsaka er en lønnskonflikt mellom Norsk Veterinærforening og Landbruksdepartementet.

Av Arnt Ryvold

I Troms og Finnmark berører konflikten praktisk talt alle av de rundt 50 veterinærene som deltar i vaktordninger.

To ulike vakter

Tilsynet med dyrehelse er organisert i to ulike veterinærvakter. En offentlig vakt, som kalles forvaltningsvakta vil fortsatt være betjent. Den andre er den private og interkommunale veterinærvakta. I alle fylker er det bare den private vakta som berøres.

- Vi kan bare oppfordre bønder til å prøve å få kontakt med lokal veterinær og finne ut om det er tilgjengelig dyrlege i regionen, som kan tilkalles, sier fungerende regiondirektør i Mattilsynet for Troms og Finnmark, Magnar Evertsen

Gjøre seg utilgjengelig


Men siden det er en lønnskonflikt vil nok veterinærene prøve å gjøre seg utilgjengelige, ved for eksempel å koble ut telefonen. Situasjonen starter med en langhelg. Ingen dyrlege blir på vakt fra midt på dagen fredag til mandag morgen.
- Det kan bli vanskelig hvis det oppstår akutte situasjoner, dersom ei ku får melkefeber, eller andre dyr trenger raskt tilsyn, sier leder i Troms Bonde og Småbrukarlag, Ole Anton Teigen.
- Hvor viktig er det å kunne nå dyrlege i akutte situasjoner.
- Det er meget viktig, dyre-etisk. Og dette er nok det største problemet for veterinærene, å ikke kunne hjelpe på grunn av en lønnskonflikt et dyr som lider, og de dyreetiske hensyn er jo også viktig for oss bønder, sier Teigen.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no