skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Mandela takker Bondevik

Nelson Mandela
Nelson Mandela
Nelson Mandela har skrevet brev til statsminister Kjell Magne Bondevik. Her takker han for det norske initiativet til å arrangere en Mandela-konsert i Tromsø neste sommer.

Publisert 28.05.2004 06:25. Oppdatert 28.05.2004 08:45.
SE OGSÅ:
Brevet som Nelson Mandela har skrevet til Kjell Magne Bondevik er oversendet fra statsministerens kontor til Utenriksdepartementet for vurdering. Mandela viser i brevet til at det alltid har vært sterke band mellom nordmenn og folk i Sør-Afrika.

Tromsø en fredsby

Han trekker fram at Tromsø er internasjonalt kjent som fredsby, og at Universitetet i byen har bidratt i kampen mot Apartheid ved blant anna å utnevne Desmond Tutu til æresdoktor. Mandela er meget fornøyd med at initiativtakere nordpå ønsker å arrangere neste års konsert i Ishavsbyen.

Kampen mot AIDS

The Music Matrix heter selskapet som har hovedansvar for Mandela-konsertene. Overskuddet går til kampen mot HIV og AIDS i verden. Under siste konsert i Sør-Afrika november i fjor opptrådte mange verdensstjerner, og flere av dem vil også opptre ved en eventuell konsert i Tromsø neste sommer.

Nå gjenstår det å se om staten vil garantere for omlag 24 millioner kroner som arrangørene av Nelson Mandela - konserten krever. Fylkesrådet i Troms har bevilga 50.000 kroner til planlegginga av konserten.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no