skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Årøyholmen frigis av forsvaret

Forsvaret vil fjerne de militære restriksjonene på Årøyholmen i Lyngen. Forsvaret selger sine eiendommer i Årøybukt og på Årøyholmen. Men det blir fortsatt restriksjoner på øya deler av året av naturvernhensyn, sier regionsjef Trond Eliassen i Skifte eiendom.

Publisert 07.05.2004 08:11. Oppdatert 07.05.2004 09:49.
Siden 1977 har det vært militære restriksjoner på Årøyholmen. Men nå blir det slutt, forsvaret vil selge både Årøybukt og holmen, sier regionsjef i Skifte Eiendom Trond Eliassen.
Om Statskog eller Lyngen kommune overtar holmen er ennå uklart. Men det betyr uansett at det ettertrakta området blir mer tilgjengelig for folk.

Omstridte restriksjoner

Forsvarets restriksjoner har vært omstridt, lokalbefolkningen rundt Lyngenfjorden har ønska tilgang til øya, som er et ettertrakta friluftsområde. I 1991 gikk folk fra Lyngen og Kåfjord i land i protest for å feire St.Hans- aften på den populære øya. Richard Edvardsen var en av dem. De mente at folk hadde en hevdvunnen rett til å bruke øya og ønska på denne måten å protestere mot de militære restriksjonene. Saken nådde så langt som til Spørretimen i Stortinget, men forsvarsminister den gang Johan Jørgen Holst avviste å oppheve restriksjonene.

Naturvern-restriksjoner

Men det blir fortsatt restriksjoner, for øya kan bli naturvernområde. I hekkesesongen er det aktuelt å stenge deler av øya for trafikk, sier rådgiver hos Fylkesmannen i Troms Liv Mølster.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no