skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Foreløpig stans i leteaksjon

Ass. sysselmann Rune B. Hansen.
Ass. sysselmann Rune B. Hansen.
Lave tåkeskyer og kraftig vind hindrer leteaksjonen etter fire savnede personer på Svalbard. Helikopter blir satt inn så snart det er forsvarlig.

Publisert 13.04.2004 12:42. Oppdatert 14.04.2004 08:13.
Av Eyolf Steffensen

- Værforholdene er dårlige i området, men vi vurderer forholdene kontinuerlig for om mulig å få opp et helikopter, sier assisterende sysselmann Rune B. Hansen.

Fem skuterpatruljer ble sendt ut i går, men samtlige måtte snu på grunn av været og mange bresprekker i området. Nødpeilesenderen ble utløst i et område som ligger 130 kilometer nordøst for den nedlagte gruvebyen Pyramiden.

Nødpeilesenderen tilhører Universitetsstudiene (UNIS) på Svalbard, men det er uvisst hvem som har disponert denne i helga. Det er derfor også uvisst hvem som er savnet, sier Rune B. Hansen.

- Jeg kan ikke bekrefte dette endelig, men det er etter all sannsynlighet fire personer tilknyttet UNIS. Disse personene var utstyrt for en mulig overnatting. De KAN forsåvidt være på vei tilbake i god behold.

Farlig leteområde

Sysselmannen tar imidlertid ikke sjansen på at dette er tilfellet og fortsetter leteaksjonen.

- Dette er et område med mange farlige sprekker i bre-isen. Med mindre sikten blir bedre er bakkesøk ikke mulig. Letemannskapene ligger i leir og er klare til å dra ut med en gang sikten blir bedre, sier assisterende sysselmann Rune B. Hansen.

Polakk trolig omkommet

Lørdag ga Sysselmannen opp å finne en savnet polsk turist, som antas å være død. Han var i en gruppe på fire som utløste en nødpeilesender. De andre tre ble reddet.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no