skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Rockehelt i Nord-Norge

Med det meste av puddelhåret intakt startet verdensartisten Robert Plant sin turne i Nord-Norge, onsdag. Led Zeppelin-vokalisten startet på Nordkapp.

Publisert 18.06.2003 15:56. Oppdatert 18.06.2003 20:26.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av: Nils Mehren og Siv Helberg

Du har helt sikkert hørt stemmen før, vokalist i Led Zeppelin Robert Plant er i Nord-Norge. Tirsdag kveld stod han på scenen i Nordkapphallen, torsdag er han i Tromsø, lørdag i Kabelvåg og St. Hans-aften i Laugen i Harstad.

Uvanlige spillesteder

En ganske utrolig liste over spillesteder for en mann som har spilt på atskillig mer berømte spillesteder. - Joda jeg er blitt advart sier Robert Plant til NRK Troms. - Men jeg har alltid villet dra til denne delen av Norge. Jeg liker responsen fra folk i Norge, folk er så menneskelig og det hele var en forlokkende tanke.

Plant forteller om sine samarbeidspartnere Arne Nes i Ole Blues-festivalen i Bergen og Finn Ero Bustamo i Harstad rytmiske scene.

Roligere tempo

Robert Plant er ikke helt som andre rockestjerner. Nå er han klar for å erobre Nord-Norge, og han legger ikke skjul på at turneen i nord er en måte å roe ned på. Her er det ikke noe jetsetliv med privatfly og ekstravangse, turneen gjennomføres rett og slett med Hurtigruta.

Litt overraskende kanskje at en gammel rocker fryder seg over det vakre landet, men det gjør Plant. Ikke minst over galskapen han mener det er å spille på Nordkapp. Han liker å spille på ville steder.

Holder koken

Robert Plant er 55 år gammel og fremdeles akutell som artist. Han er blitt nominert til to Grammypriser, blant annet som beste mannlige sanger på låta "Darkeness Darkness".


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no