skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55
 

Gamsten spiller mot Nord-Irland

Både Morten Gamst Pedersen og Sigurd Rushfeldt spiller fra start i onsdagens landskamp mot Nord-Irland. Det er første gang to finnmarkinger spiller på det norske A-landslaget.

Publisert 17.02.2004 20:16. Oppdatert 18.02.2004 09:27.
Han skulle egentlig ikke være med, men kom inn i troppen på grunn av forfall. Nok et skadeforfall gjør at Morten Gamst Pedersen (22) onsdag får sin landslagsdebut.

Morten Gamst Pedersen spiller onsdagens kamp mot Nord-Irland.

Debuterer

Tromsø-spilleren overtar plassen til Jan Derek Sørensen og kommer inn i laget som venstrekant. Sørensen er skadet og meldte pass tirsdag.

Det blir utrolig morsomt og spennende, og jeg lover å gripe sjansen. Det er viktig å benytte seg skikkelig av muligheten, sier Gamst Pedersen, som har spilt 18 U21-landskamper.

Opprinnelig skulle Åge Hareide vente med å ta ut laget mot Nord-Irland til kampdagen. Men da det ble klart at verken Jan Derek Sørensen eller keeper Terje Skjeldestad kunne spille, offentliggjorde Hareide like godt laget.

Troppen

Thomas Myhre Hassan El Fakiri, Ronny Johnsen, Brede Hangeland, John Arne Riise Martin Andresen, Magne Hoseth Thorstein Helstad, Steffen Iversen, Morten Gamst Pedersen Sigurd Rushfeldt.

Helstad og Gamst Pedersen blir offensive kantspillere, mens
Iversen blir hengende spiss bak Rushfeldt. Det som er klart allerede, er at Håvard Flo kommer inn for Sigurd i pausen, sier Hareide.

To debutanter

Onsdag blir en stor dag spesielt for Gamst Pedersen og El Fakiri, som begge får sin landslagsdebut. At El Fakiri skulle få sjansen, lå i kortene. Mer overraskende var det at Gamst Pedersen skulle få sjansen alt nå.

- Jeg kommer nok til å være litt spent før kampen, men når den begynner nytter det ikke å gå rundt og være nervøs. Da lykkes man ikke, sier Gamsten. - Det blir en ny opplevelse å spille på A-landslaget, men jeg føler meg klar for det. Ellers hadde jeg ikke vært her. Det er ikke så mange venstrekanter i Norge, men jeg kan ikke gå rundt og være skuffet dersom jeg ikke kommer med mot Serbia i mars, sier 22-åringen.

Åge Hareide har stor tro på Gamst Pedersen.
Åge Hareide har mye bra å si om Tromsø-spilleren.
Morten er rask, trygg med ballen, har en god innleggsfot og
avslutter godt. Det viktigste for ham blir å senke skuldrene og holde rett fokus, sier landslagssjefen.
Han kan nå veldig langt som fotballspiller.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Aktuelle saker

Aktuelle bildegalleri

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no