skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Kautokeino politianmeldt

Kautokeino kommune er nok en gang anmeldt til politiet av Naturvernforbundet.

Publisert 03.03.2006 07:36. Oppdatert 03.03.2006 13:25.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Inger Elin Utsi

Naturvernforbundets leder i Finnmark, Dag Elgvin, mener kommunen ikke har fulgt opp fylkesmannens vedtak om å stramme inn dispensasjonpraksisen til barmarkskjøring.

Bør straffes

– Vi har vært i kontakt med Økokrim og de sa at først og fremst hørte slike lovbrudd inn i forvaltningen, men dersom ikke kommunene fulgte opp krav fra forvaltningen kunne det bli aktuelt med straffeforfølgelse. Slik vi ser det har kommunen latt være gang på gang å følge kravene fra fylkesmannen. Derfor går vi nå til politianmeldelse, sier Elgvin.

Naturvernforbundet anmeldte kommunen i 2003 for å gi dispensasjoner som strider med norsk lov. Da ble saka henlagt. Men nå mener de ha gode bevis som skal straffe kommunen.

– Ute etter meg

Naturvernforbundet har også anmeldt saksbehandler Isak Mathis O. Hætta og leder i utmarksnemda Johan Isak Siri. Naturvernforbundet benekter at de forfølger Kautokeino, men at alle kommuner som gir dispensasjoner til barmarkskjøring og motorferdsel som strider med loven, kan forvente seg lignende anmeldelse.

Ordfører Klemet Erland Hætta har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Isak Mathis O. Hætta som er saksbehandler sier at han føler at anmeldelsen av han er å ta feil mann.

– Når de anmelder de som sitter i administrasjonen som bare skriver ut vedtakene fra politikerne, så føler jeg at de tar feil mann. Det virker som om de er ute etter å ta meg som person, sier Hætta.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no